TG Čestitke

FOTO-ČESTITKA : Anđela Miljanović, rodom Krišto iz Eminova Sela, Tomislavgrad, Ljiljina i Trgina kćer, doktorirala u Zagrebu!

Prošloga tjedna na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu doktorski rad je obranila Anđela Miljanović, rođena Krišto, iz Eminova Sela, Tomislavgrad.

Rad je pisan na engleskom jeziku, a naziv je ˝Inhibitory activity of propolis and essential oils against oomycete pathogens important in aquaculture˝. Hrvatski naziv je ˝Inhibicijsko djelovanje propolisa i eteričnih ulja na oomicetne patogene značajne za slatkovodnu akvakulturu˝, doznajemo od dr. Anđele Miljanović.


Doktorski rad je izrađen na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, gdje je dr. sc. Miljanović zaposlena kao asistent u suradničkom zvanju na projektu Hrvatske zaklade za znanost.
Ovom sretnom događaju nazočili su Anđelini roditelji, Duvnjacima dobro poznati Ljilja i Drago, poznatiji po nadimku Trgo, rodbina i prijatelji.


Uspješna mlada žena osim na znanstvenom polju, ostvarila se i kao majka i supruga. Doznajemo da živi u sretnom braku s Konavljaninom Vlahom Miljanovićem, imaju dvoje djece Maris i Antu, a ako Bog da, otkriva nam dr. Anđela, na ljeto će ih usrećiti i treće dijete.
Anđela je odrasla na Eminovu Selu, u Tomislavgradu je završila gimnaziju,  a preddiplomski i diplomski studij na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, gdje je završila i poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij Biotehnologija i bioprocesno inženjerstvo i stekla naziv doktorica znanosti iz znanstvenog područja biotehničkih znanosti.


Čestitali smo Anđeli i upitali kako se osjeća s novim zvanjem?
“Ma osjećam se lijepo, radosno kao i prije, samo sam sada i sretna i ponosna što se trud isplatio”, rekla je danas za Tomislavnews.com dr. sc. Anđela Miljanović, iz Eminova Sela, mlada i uspješna Duvanjka, koje će se mnogi sjetiti i kao uspješne glumice, amaterke, iz Udruge Duvnjaka Zagreb, gdje je bila vrlo aktivna u dramskoj, ali i drugim sekcijama.
Sve je stizala vrijedna i pametna, uvijek nasmijana Anđela, sada doktorica znanosti Anđela Miljanović, cursko prezime Krišto, iz Eminova Sela, žena uzor!
www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić/ Foto: obiteljski album