TG ČestitkevjeraZAHVALA

FOTO ČESTITKA: Danas je u Šuičkoj župi prvu Svetu pričest primila prvopričesnica i četiri prvopričesnika

Danas, nedjelja, 7. travnja, 2024. godine bila je prva Sveta pričest u Šuičkoj župi.

Ove godine je bilo pet (iduće godine bit će 11) prvopričesnika. Sva djeca su vrlo radosno i opušteno čitali misna čitanja i molitvu vjernika i recitirali različite, a  lijepe i dirljive recitacije. Župnik fra Anthony je u svojoj propovijedi rekao djeci da Isus sigurno ima svoje planove za svakoga od njih i da ako žele u mladosti otkriti Božje planove za njih moraju ga susresti u osobi Isusa Krista i susreću ga na osobniji način upravo u Svetoj pričesti.

Šuička crkva sv. Ante Padovanskoga je bila prepuna vjernika koji su bili oduševljeni, a na poseban način roditelji i obitelji naših prvopričesnika. Svi su se složili da su djeca bila dobro pripremljena od strane vjeroučitelja Tomislava Orlovića i fra Anthony-a Burnside-a

Na kraju slavlja fra Anthony se slikao s prvopričesnicima pred prelijepim uskrsnim jajetom koje se nalazi u crkvenom dvorištu.  Nakon toga podijeljene su prvopričesnicima uspomene i lijepi darovi koje je spremila gosp. Zdenka Ergović – Pezer iz knjižare “Naših ognjišta” Veliko hvala našim fotografima Branku i Mari Perić.

 

Čestitamo prvopričesnici i prvopričesnicima, njihovim obiteljima, cijeloj župi, župniku fra Anthony-u i vjeroučitelju Tomislavu!
Zahvalni šuički roditelji

 

www.tomislavnews.com