TG VijestiTomislavgrad

FOTO ČESTITKA: FRA ANTHONY Stephen Burnside (fra Tony) je novi župnik Župe Šuica!

Hercegovcima dobro poznati franjevac fra Anthony Stephen Burnside (fra Tony) je na prijedlog Uprave Provincije hercegovačkih franjevaca danas imenovan od Oca biskupa Petra Palića župnim upraviteljem odnosno župnikom u župi sv. Ante Padovanskog u Šuici.

Fra Anthony je prvi stranac Australac koji je postao župnik u Bosni i Hercegovini. Naime, on se rodio u Melbourne-u, u Australiji. Njegovi preci su od prije tri generacije iz Škotske, Irske i Engleske. Nakon završenih studija hortikulture (vrtlarstva) i zemljopisa na Melbourne University došao je u Međugorje gdje je dobio svećeničko redovničko zvanje.

Završio je filozofsko – teološki studij u Zagrebu i zaredio se u Zagrebačkoj katedrali. Nakon postdiplomskog studija vratio se u Bosnu i Hercegovinu i služio je u župama Čerin i Tomislavgrad kao župni vikar i u Konjicu kao gvardijan samostana i župni vikar, te kao župni vikar u Šuici gdje nakon 2,5 godine postaje župni upravitelj odnosno župnik, doznaje portal Tomislavnews.com.

Fra Anthony, poznatiji kao fra Tony,  živi u Bosni i Hercegovini 33 godine, u duvanjskom kraju je 9 godina, od kojih u Šuici dvije i pol godine.

Iskrene čestitke fra Toniju i iskrene čestitke svim župljanima Župe Šuica na novom župniku fra Toniju!

www.tomislavnews.com