Bosna i HercegovinaTG ČestitkeTG Gospodarstvo

FOTO ČESTITKA: Medica iz Tomislavgrada, proizvod OPG “Pranjić” iz Brišnika, zauzela vodeće mjesto među 626 uzoraka iz 11 zemalja svijeta!

Na 5. Međunarodnom festivalu jakih alkoholnih pića i likera održanom u Zenici 18. veljače,2023. natjecalo se 277 natjecatelja s 626 uzoraka iz 11 zemalja svijeta.
Pravo nastupa na nastup na Festivalu imali su svi proizvođači, pojedinačno u rakijskim kategorijama, s svakim poslanim uzorkom.

Rakijske kategorije u kojima je ocjenjivana kvaliteta:
– Rakija od koštunjavog voća
– Rakije od jabučastog voća
– Rakije od ostalog voća i šumskih plodova
– Rakije od grožđa
– Specijalne rakije
– Likeri

Medica iz Tomislavgrada zauzela je vodeće mjesto po broju osvojenih bodova među uzorcima. Kako navode iz ocjenjivačkog žirija medica ih se toliko dojmila da su uživali u svakoj njezinoj kapi.
Osim za medicu za koju je dodijeljena nagrada “zlatni čokanj” OPG Pranjić iz Brišnika je osvojio zlato i za svoju šljivu i orahovac s medom, te visoko srebro za lozu.

“Za postizanje ovakvog uspjeha je potrebno puno truda i rada, a ovakve nagrade samo nam potvrđuju naš kvalitetan rad.” kazao je  Mate Pranjić.

Pranjića OPG iz Brišnika – Tomislavgrad proizvodi i prodaje  i vrhunski nagrađivani med i ostale pčelinje proizvode, te razne likere, rakije, prirodne sokove i pekmeze.

Ovaj međunarodni uspjeh još je jedan dokaz da je u Tomislavgradu moguće proizvesti i proizvode se  vrhunski proizvodi.

Od srca čestitamo OPG Pranjić!

www.tomislavnews.com/Lj. Đikić/Foto : organizator