HB ZupanijaTG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO ČESTITKA: Osnovna škola fra Mije Čuića iz Bukovice-Tomislavgrad osvojila PRVO mjesto na županijskome projektu “Ja sam građanin”

Projekt „Ja sam građanin“ praktična je nastava kojom se pripremaju učenici za ulogu aktivnih, odgovornih i informiranih građana demokratskoga društva uključenih u procese odlučivanja u njihovim zajednicama. Kroz praktičnu nastavu oni upoznaju organizaciju vlasti, uče razlikovati razine i oblasti, nadležnosti konkretnih institucija vlasti na svakoj razini.

Tema projekta bila je „Iseljavanje stanovništva“ , a odličan posao odradilo je osam naših učenika: Ivana Spajić, Petra Bagarić, Anita Ćurčić, Iva Pokrajčić, Jelena Klarić, Maja Ćurčić, Marijana Tomić i Petar Ćurić uz vodstvo svojih mentorica Mire Beljan i Ružice Vučemil. Bio je to temeljit, zahtjevan i vrlo opsežan posao, no te činjenice nisu spriječile spomenutu ekipu da se  istakne kao najbolja u našoj županiji te su uz osvojeno prvo mjesto svojoj školi priskrbili nagradni iznos od 800 KM. U četvrtak 18. svibnja  sudjelovali su  na završnoj smotri  u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu zajedno s predstavnicima ostalih županija, te su tako svoju školu, a vjerujemo i  cijelu županiju, učinili izrazito zahvalnom i ponosnom. Bravo!

[SHOW THUMBNAILS]

Objava je s web stranice Osnovna škola Bukovica

www.tomislavnews.com