TG Vijesti

FOTO/VIDEO ČESTITKA: U prošlu subotu svečano je otvorena džamija u Dilaverima, Tomislavgrad

U prošlu subotu svečano je otvorena džamija u Dilaverima, Tomislavgrad. Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije nazočio svečanom otvaranju džamije u Dilaverima kod Tomislavgrada

Protekloga vikenda u Dilaverima, u Mandinu Selu kod Tomislavgrada svečano je otvorena džamija koja je izgrađena 2020. godine, ali zbog pandemije korona virusa svečano otvorenje je prolongirano do prestanka opasnosti od spomenute pandemije.

Uz domaće vjernike i one pristigle iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine, predstavnike Islamske vjerske zajednice, svečanom otvorenju nazočili su i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Hercegbosanske županije Hikmet Hodžić, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić i gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić.

– Dopustite mi da ovdje danas pred vama vjernicima kao političar i kao vjernik, kao katolik i Hrvat vama muslimanima – Bošnjacima kažem da sam ponosan da vi danas ovdje u selu, koje je većinski katoličko i hrvatsko posvećujete džamiju. Dopustite mi da u ime svih naših suseljana budem ponosan na činjenicu da ste sudjelovali u financiranju katoličke kapelice, a mi u izgradnji džamije. To je politika koja se pokazuje izrazito učinkovitom jer svi naši ministri, bez obzira kojem narodu pripadali, podupiru zajedničko dobro svih naših stanovnika, kazao je predsjednik Vukadin, te dodao: – U ime Vlade Hercegbosanske županije i svoje osobno želim Vam da ovo mjesto bude mjesto iskrene molitve i zahvalnosti Svevišnjem, te postane još jedna svijeća nade u mraku koji nas ponekad okružuje.

www.tomislavnews.com