HrvatskaTG ČestitkeTG Sport

FOTO ČESTITKA : VITO RADOŠ, plivač porijeklom iz duvanjskog sela Kongore, hrvatski je juniorski rekorder i višestruki seniorski prvak Hrvatske!

Svjetsko juniorsko prvenstvo u plivanju održava se u Netanyi (ISR) od 4. do 9. rujna, 2023. godine, a među devet plivača Hrvatske reprezentacije koja sudjeluje na Prvenstvu u Izraelu pronašli smo i prezime Radoš i učinilo nam se…

Dobro nam se učinilo jer malo istražili i doznali ga je hrvatski reprezentativac Vito Radoš, porijeklom iz duvanjskog sela Kongore, sin Hrvoja Radoša i Gordane Radoš, rođene Planinić iz Krehina Graca (Čitluk), a did mu je Mate Radoš – Batak, kojega mnogi poznaju, a Vito ga obožava.

Vito s obitelji živi u Zagrebu, ali svaki slobodan trenutak iskoristi posjetiti Kongoru, svog dida i didovinu, kako kaže, te rodbinu i prijatelje u Kongori, ali i u Tomislavgradu i Čitluku.

Vito Radoš pliva od svoje pete godine, prsno na 100 i 200 metara i vrlo je uspješan član Hrvatske plivačke reprezentacije,  hrvatski je juniorski rekorder i višestruki seniorski prvak Hrvatske. Vito predstavlja Hrvatsku u svijetu, a  na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu je osvojio 9. odlično mjesto s obzirom na vrlo jaku konkurenciju.

Vito Radoš svake godine obvezno za Gospojinu dođe u Kongoru,  jer se tada okupljaju svi Radoši. Ćak je ove godine molio  izbornika da mu da dva slobodna dana da ode u Kongoru, pa su ga otac Hrvoja vozio u Kongoru na okupljanje Radoša, a mora se odmah vratiti , jer ga je čekao – bazen! Vito kaže da ovo okupljanje ne bi propustio niti za Olimpijske igre!

Čestitamo mladom, uspješnom i zašto ne reći lijepom  Viti Radošu, želimo mu još mnogo uspjeha u plivanju i svjetskim natjecanjima, u što ne sumnjamo, Duvnjak je to!

(Uskoro ćemo objaviti dulji Intervju s uspješnim i  mladim Vitom Radošem)

www.tomislavnews.com/Ljuba Đ.