SvijetTG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO ČESTITKE: Izabrani najbolji likovni radovi na Međunarodnom likovnom natječaju (ISERLOHN-ESSEN-ZAGREB 2024.)-Nagrađeni učenici iz Tomislavgrada!

Lana Radoš osvojila 1.mjesto, a Tomislava Križanac i Zvonimir Bagarić 3.mjesto na Međunarodnom likovnom natječaju (ISERLOHN-ESSEN-ZAGREB 2024.)

Završen je Međunarodni likovni natječaj za 2024.godinu (ISERLOHN-ESSEN-ZAGREB 2024.). Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja bila je „Očuvanje i zaštita mora i voda“. Samom natječaju mogla su pristupiti djeca iz cijelog svijeta koja polaze nastavu na hrvatskom jeziku. Na adresu organizatora umjetnika i supružnika Ankice i Ante Karačić iz Iserlohna pristiglo je preko 1200 radova iz 120 škola i osam zemalja. Najbolje radove izabrao je stručni žiri u sastavu: Rainer Danne, direktor Gradske galerije u Iserlohnu, Dr.Reinhard Veit, direktor Umjetničke škole u Iserlohnu i gospođa Monika Körner-Weinert  (Kinder-Lobby).

Osnovnu školu Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada predstavljalo je 30 učenika, od 4.do 8. razreda. Djeca su na različite načine izražavala svoje ideje o zaštiti i očuvanju mora i voda. Naslikali su zaista inspirativne crteže.

U kategoriji 5.-8. razreda učenica  Lana Radoš je osvojila 1. mjesto, a Tomislava Križanac    3. mjesto. Učenik  Zvonimir Bagarić je osvojio 3. mjesto u kategoriji 1.-4.razreda.

Na EU sastanku održanom 29.veljače 2024. u Bruxellesu , radovi naših učenica Mille i Lane Radoš  su prikazani u prezentaciji o zaštiti mora i oceana, objava je Osnovne škole Ivana Mažuranića Tomislavgrad, a više fotografija možete vidjeti OVDJE!

www.tomislavnews.com