Bosna i HercegovinaTG ČestitkeTG Sport

FOTO ČESTITKE: Na Državnom prvenstvu u taekwondo-u za “Buško Blato” i “Koryo-TG” tri medalje!

Jučer, 24.03.2024.godine, u Sarajevu je održano državno prvenstvo u taekwondo-u za mlađe kadete i seniore.

Na natjecanju je nastupilo 250 natjecatelja iz 40 klubova. Naša dva taekwondo kluba, “Buško Blato” i “Koryo-TG” također su imali svoje predstavnike na ovom prvenstvu.

Za “Buško Blato” nastupio je naš jedini senior Mihael Kovač. Ovo je za njega bio veliki test jer ove godine je prešao u seniore i veću težinsku kategoriju. Ali puno odricanja i naporni treninzi dali su i rezultate tako da je na svom prvom seniorskom nastupu uspio doći do drugog mjesta i osvojiti srebrnu medalju nakon jako neizvjesne finalne borbe pune preokreta.

Za “Koryo-TG” nastupili su Ružica Križanac u seniorskoj i Imran Hadžić u mlađim kadetima. Oboje su uspjeli doći to postolja i uzeti brončane medalje.

Čestitamo im, a nakon ovog odličnog rezultata i izbora Darije Sučić iz “Buškog Blata” za najbolju mladu sportašicu Tomislavgrada za prošlu godinu i izbora Ružice Križanac iz “Koryo-TG” za najbolju sportašicu Tomislavgrada, ovo je odličan uvod za najveće taekwondo natjecanje ne samo u Tomislavgradu nego u našoj Hercegbosanskoj županiji. koje ćemo ubrzo najaviti, a kojem će ova dva kluba biti domaćini, priopćeno je iz TDK “Buško blato”

www.tomislavnews.com