HrvatskaTG ČestitkeTG Sport

FOTO-ČUDO U PORTUGALU! Split ima tri svjetske prvakinje u kickboxingu, a jedna od njih je Lucija Bilobrk, porijeklom iz Vinice – TG

Naša Lucija Bilobrk obranila je naslov svjetske prvakinje! Velika hrvatska borkinja briljirala u Portugalu i došla do još jednog zlata. Čestitke našoj Luci i i njezinim trenerima. 👏👏👏❤️🫶❤️🫶❤️👍💪

Helena JurišićAna Bajić i Lucija Bilobrk su friške svjetske prvakinje na seniorskom natjecanju koje se održava u Portugalu u mjestu Albufeira. Sve tri cure su iz splitskih klubova, Luce iz CBŠ Pit Bull, a Ana i Helena iz KBK Mornar.

Lucija Bilobrk je za obraniti zlato slavila protiv borkinja iz Srbije, Slovačke i Finske. Berba medalja Hrvatske kickboxing reprezentacije tu se nije zaustavila. Zlata su još osvojili Luka Žuljević i Andrej Kedveš, te Elizabeta Crnković na tatamiju. Natjecanje traje do 26. studenog i do kraja očekujemo još dobrih vijesti. Za sada su rezultati iznad svih očekivanja!

Za one koji ne znaju: Lucija Bilobrk je porijeklom iz duvanjske župe Vinica, otac Petar rođen je u Vinici, u Bilobrcima, hrvatski je branitelj i direktor Lovrinca, majka Ankica je iz zaleđa Zadra.

LUCIJA BILOBRK PRVAKINJA SVIJETA NA SP U PORTUGALU!!! 💪🇭🇷✌️❤️
Petog natjecateljskog dana Svjetskog kickboxing prvenstvu u Albufeiri u Portugalu nastupili su dvoje naših boraca.
Prvi se borio naš legendarni šampion Toni Ćatipović u meču polufinala u full contactu do 91 kg protiv iznimno snažnog prvaka Mađarske Davida Szabo Totha koji je u 1/4 finala izdominirao prvaka Kazahstana. U pravom triler meču punom preokreta nažalost tri sekunde prije kraja meča prilkom Tonijevog vodstva uslijed neopreznosti primio je jedan neopasan ali zlatnog boda vrijedan udarac koji je mađaru donio prolazak u finale a naš Toni ostao je na velikoj bronci.
Lucija Bilobrk slavila je fenomenalnom i dominantnom borbom u finalu K1 preko 70 kg, najzrelijom u dosadašnjoj karijeri protiv vrhunske, snažne i iskusne prvakinje Finske Jennike Vainnio koja je do finala redom pobijedila reprezentativke Kanade, Australije i Poljske. Lucija je ovom pobjedom po treći put postala prvakinja svijeta u K1 disciplini preko 70 kg i time je svoje ime zlatnim slovima upisala u povijesne knjige borilačkih športova na ponos svoje obitelji, svog kluba Pit Bulla, grada Splita i cijele Hrvatske!!!
Naša sjajna mlada šampionka Ana Stojanović nakon pobjeda nad turkinjom i prvom nositeljicom norvežankom se bori sutra protiv odlične prvakinje Njemačke Eme Winter koja je na putu do finala pobjedila prvakinje Uzbekistana i Brazila.
Idemo dalje!
IZNAD SVIH- HRVATSKA!!! 🇭🇷❤️✌️, piše: Pit Bull Gymi Dalmacija danas

www.tomislavnews.com/ZD Zavelim