HB ZupanijaTG Vijesti

FOTO: DANAS započeo generalni štrajk liječnika u HBŽ!

Danas, 4. srpnja, 2022. godine, u Županijskoj bolnici i u svim Domovima zdravlja HBŽ započeo je štrajk liječnika, što je Sindikat liječnika u svome priopćenju za javnost već najavio, a mi objavili.

Povod za ovakvu odluku su dvogodišnje odugovlačenje početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru, potpuno ignoriranje od strane Vlade Hercegbosanske županije i resornog ministarstva da se pokrene proces kolektivnog pregovaranja, najniža satnica u djelatnosti zdravstva u Federaciji BiH te kašnjenje s isplatom četiri  plaće u Domu zdravlja Drvar.
Dakle, danas u 7:00 sati započeo je generalni štrajk, ali rade odjeli hitne, onkološki, trudnice, djeca…sve prema odredbama Pravilnika i Zakona o generalnom štrajku liječnika.
Sindikat liječnika je prema zakonu o štrajku potpisao sporazume s rukovodstvom zdravstvenih ustanova o poslovima koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka.
Liječnici će pola sata, od 10 -10,30 sati biti ispred bolnice i Domova zdravlja, a tako je bilo danas ispred Županijske bolnice “Dr. Mihovil Sučić” u Livnu i Doma zdravlja Tomislavgrad, što se vidi na fotografijama koju objavljujemo.

Danas ispred Doma zdravlja Tomislavgrad

Danas ispred Županijske bolnice Livno

Štrajk se nastavlja do ispunjenja zahtijeva Sindikata liječnika.

www.tomislavnews.com