TG Vijesti

FOTO: DOBRO vam vedro i razmjerno toplo jutro iz Tomislavgrada, gdje su jutros započele svete mise Zornice!

Temperatura je minus 3 stupnja C, tiho je i razmjerno  toplo za ovo doba godine. Sunce se rano probudilo, pa rastjeruje maglu po polju i planinama. U  Spomen bazilici u Tomislavgradu, te u župnim crkvama Duvanjskog dekanata, po tradiciji, jutros su počele mise Zornice, koje će biti služene u vrijeme Došašća.

Misno slavlje predvodio u Spomen bazilici  predvodio je duvanjski župnik fra Slaven Brekalo, uz koncelebraciju fra Stipe Rotima.

U svitanje, u zoru, jutros su se duvanjski vjernici uputili prema crkvama, u kojima je u 6 sati započelo služenje tradicionalnih misa Zornica, koje će biti služene  u vrijeme Došašća – Adventa.

Po dobrom običaju, u Spomen bazilici u Tomislavgradu bila je mnogo vjernika, ali ne kao proteklih godine, zbog mjera protiv širenja virusa korone. Na zornici je bilo i učenika sa školskim torbama, koji su prije nastave došli na Zornicu, i radnika koji su radni dan započeli misom Zornicom, i svih drugih vjernika, jer su mise Zornice posebna pobožnost, pokora, mnogi se odriču malo duljeg sna u svitanje.

Na početku jutrošnje mise Zornice u Spomen bazilici u Tomislavgradu, fra Slaven je zahvalio vjernicima, svojim župljanima, na njegovanju tradicije, na dolasku na mise u osvit dana, ali ih je i upozorio na potrebu pridržavanja svih propisanih mjera u suzbijanju širenja virusa corone.
U vrijeme zornica vjernici se mogu ispovjediti, pričestiti, a što je najvažnije, u vrijeme Došašća – Adventa, u predbožićno, milosno vrijeme, pripremaju su na susret s Kristom.

Svima ugodan dan, budite dobri, vedri i veseli, i – činite dobro svaki dan, a posebno u ovo milosno vrijeme pomozite onima koji trebaju vašu pomoć!

www.tomislavnews.com