TG VijestiUncategorized

FOTO: FRAMA TOMISLAVGRAD u Spomen – bazilici održala duhovnu obnovu pod geslom: “Ustani i hodaj”

Proteklog vikenda u našoj bazilici održali smo duhovnu obnovu pod geslom: “Ustani i hodaj”. Na obnovi su uz našu Framu sudjelovale i Frame iz Bukovice, Seonice, Kongore i Šuice, te naši glasnici sv. Franje, tzv. Mala Frama.
Program duhovne obnove započeli smo uvodnim predavanjem našeg duhovnog asistenta fra Stipe Rotima koji nas je prikladnim riječima uputio u tijek duhovne obnove i same ciljeve obnove.
Nakon toga smo imali rad po skupinama na temu “Čudo”. Što čudo predstavlja u našim životima? Vjerujemo li da se čuda i danas događaju? Je li Frama čudo?…samo su neka od pitanja o kojima su Framaši dijelili svoja mišljenja.
Poslije kratke zakuske ponovno smo se svi okupili u crkvi kako bi slušali predavanje fra Roberta Pejčića. Fra Robert nam je približio i protumačio Markovo evanđelje iz kojega smo izvukli i geslo ove duhovne obnove(Mk 2,1-12).
Nakon poučnog predavanja imali smo priliku za sakrament pomirenja, bilo nam je drago vidjeti koliki se broj Framaša odlučio duhovno pročistiti i čistog srca i savjesti pristupiti svetoj euharistiji odmah nakon ispovijedi. Svetu misu je predslavio naš fra Stipe, a glazbena sekcija ju je uljepšala veselom pjesmom.
Iza svete mise uslijedilo je Klanjanje Isusu u presvetom oltarskom sakramentu. Stotinu mladih srdaca na jednom mjestu združeni u molitvi i pjesmi, neopisiv osjećaj pripadnosti i zajedništva izbijao je i izvan zidina bazilike. Nakon klanjanja u tišini smo se zaputili svojim domovima.

U nedjelju smo imali čast slušati uistinu dirljivo i inspirirajuće svjedočanstvo Klaudije Delonge,cure iz Splita koja je nakon lakše ozljede gležnja ostala gotovo potpuno paralizirana. No, Isus joj se obraća riječima “Ustani i hodaj!” te ona gotovo 4 mjeseca nakon ozljede i paralize čudesno ustaje na svoje noge i potpuno se oporavlja od ozljede. Klaudija je živi dokaz Božje prisutnosti u svijetu.
Poslije svjedočanstva nastavili smo se družiti u našim prostorijama uz razgovor, stolni tenis i veselu pjesmu.
Program duhovne obnove završili smo zajedničkim odlaskom u Šuicu gdje smo slavili svetu misu pod obredom Primanja i Obećanja Frame Šuica.
Hvala svima koji su sudjelovali na duhovnoj obnovi. Do ponovnog susreta!👋🥰

Objava je Frame Tomislavgrad

www.tomislavnews.com