TG Vijesti

FOTO: HANA Arnautović, majke Duvanjke, najbolji strijelac na U12-Košarkaškom prevenstvu Hrvatske

Nakon 97 utakmica poznati su pobjednici Otvorenog PH za mlađe djevojčice i mlađe dječake do 12.godina

Slavljem Trešnjevke 2009 i Cedevite u Dubravi je završeno XVII. Otvoreno PH za mlađe djevojčice i mlađe dječake do 12.godina. Nastupilo je ukupno 44 ekipe, a odigrano je 97 utakmica.
Kod djevojčica naslov je pripao Trešnjevci koja je posljednjeg dana slavila protiv Šibenika i Podravca iz Virja. Svoju prvu medalju osvojio je Istok koji se okitio brončanim odličjem. Najbolja igračica je Lena Bilić (Trešnjevka 2009), a najbolji strijelac Hana Arnautović (Istok).
U najboljoj petorci uz Bilić i Arnautović su još Iva Bednaić (Podravac), Marta Viljac (Šibenik) i Marta Pranjić (Trešnjevka 2009).

Za “oči” nam je zapela Hana Arnautović, pa smo malo istraživali i naravno našli smo njezinu vezu s Tomislavgradom, a stariji Duvnjaci će se odmah sjetiti ponajbolje duvanjske košarkašice predratnog ŽKK “Budućnost”, kasnije “Tomislava”, Amre Kapetanović.

Bila je to, složit će se mnogi, najbolja generacija duvanjskih košarkašica, nekih se sjećamo: Mirjana Kovčo (sada Tabak), Amra Kapetanović, Sanda i Anđelka Kelava, Tina Ćurić, Marijana Ančić, Ruža…pamtimo imena nekih. Dakle, Hana Arnautović, najbolji strijelac na Prvenstvu Hrvatske U12 je kćerka Amre Kapetanović! A kćerke i još nekih predratnih duvanjskih košarkašica su, također vrsne košarkašice. Znamo za kćerke Sande i Anđelke da su uspješne košarkašice, za ostale trenutačno ne znamo.

Čestitamo Hani, a za podsjećanje donosimo nekoliko fotografija predratne generacije duvanjskih košarkašica i Hanine s Prvenstva Hrvatske.

Ako na ovim dolje fotografijama prepoznate još neku od duvanjskih košarkašica iz najbolje generacije, označite je!

www.tomislavnews.com / Foto Hane: basketball.hr, ostale fotografije arhiv