HrvatskaTG Kultura/ZabavaTG Zanimljivosti

FOTO/VIDEO INTERVJU s Tomislavom Dukić iz Tomislavgrada, Miss Hrvatske 2023. godine: “Za Izbor me nitko nije pripremao”

U Zagrebu je izabrana 27. Miss Hrvatske, 25- godišnja Tomislava Dukić iz Tomislavgrada. Kao Miss Hrvatske dijaspore, Tomislava je odabrana među 12 finalistica i sljedeću godinu dana ponosno će nositi krunu i obnašati mandat Miss Hrvatske 2023.

U Tomislavgradu je 8. listopada, 2023. godine, u Svadbenom salonu “Gospodar prstenova” održano natjecanje za Miss dijaspore, na kojemu je odlukom žirija pobijedila Tomislava Dukić, 25-godišnja diplomirana kineziologinja. Kao Miss dijaspore ravnopravno se s ostalih 11 kandidatkinja, u Zagrebu  27. studenoga natjecala za Miss Hrvatske za Miss svijeta i pobijedila, te ponijela titulu Miss Hrvatske, 2023. koja će se natjecati za Miss svijeta 2025. godine. Bilo je ovo 27. natjecanje za Miss Hrvatske, a treće na kojemu je pobijedila Duvanjka. Nakon Anice Martinović – Kovač, Katarine Mamić i evo ove godine Tomislava Dukić.
Tomislava se nakon tjedan dana od proglašenja za Miss Hrvatske 2023. vratila u svoj Tomislavgrad, gdje joj je priređen veličanstveni doček, uz čestitke, vatromet, pjesmu.
Kad su se emocije i od izbora i od dočeka malo slegle, Tomislava se rado odazvala odgovoriti na nekoliko pitanja za Portal Tomislavnews.com, na čemu zahvaljujemo.

 

 

Tomislava, jeste li malo predahnuli, odmorili se u kući nakon glamura, dočeka, čestitanja, gužve?

S obzirom na to da sam odjednom ušla u svijet medija kojima sam bila izložena potpuno neiskusna i nespremna daleko od svojih, razlika je doći kući među ljude koji se suosjećaju sa mnom i predahnuti od “težine” koju nosi svaki uspjeh.

Što su Vam roditelji i sestre prvo rekli kada su Vas nazvali nakon izbora za Miss Hrvatske ili su i oni bili s Vama u Zagrebu?

Roditelji i sestre su bili sa mnom u Zagrebu. Sretni su i ponosni na mene, ne zbog “certifikata najljepše” nego što sam se odvažila ući u ovaj svijet.

 

 

Jeste li očekivali ovakav veličanstveni doček i što Vas se najviše dojmilo?

Nisam ništa očekivala.

Što je samozatajnu, skromnu, tihu i vrijednu Tomislavu motiviralo prijaviti se na natjecanje za Miss koje podrazumijeva spektakl, glamur, šušur…?

Bez obzira na dozu sramežljivosti ipak sam svjesna svojih mana, kvaliteta i potencijala kojega treba svatko iskoristiti što me i motiviralo da sudjelujem na izboru.

 

Prije ovoga natjecanja i pobjede za Miss Hrvatske, sudjelovali ste u nekoliko spotova glazbenika, gdje ste bljesnuli u svoj mladalačkoj ljepoti, je li Vam to pomoglo biti opuštenija pred žirijem, kamerama?

Bila sam opuštena na izboru pred žirijem i ne znam da li je to bio rezultat mojih prijašnjih suradnji.

Nekako su svi koji Vas poznaju očekivali Vašu pobjedu u Tomislavgradu, dok za Izbor Miss Hrvatske u Zagrebu nisu bili najsigurniji? O čemu ste Vi razmišljali nakon prijave na ove izbore, jeste li, ono, u dnu duše, bili uvjereni u pobjedu?

Uvijek postoji mala količina nade. Ipak u glavi sam nastrojena da nikad ne očekujem puno zbog mogućeg razočaranja.

 

Tko Vas je pripremao, savjetovao pred izbore: kako ćete hodati, kako se ponašati, što na pitanja odgovarati ili ste sve to i ranije znali?

Nitko me za ovo nije pripremao.

Kada su Vam stavili lentu pobjednice Miss Hrvatske 2023. za Miss svijeta, kako ste se osjećali, bili iznenađeni ili niste odmah shvatili…?

Ne sjećam se toliko toga trenutka s obzirom na veliku dozu euforije. Ali svakako da je to bio osjećaj preplavljen emocijama sreće i zahvalnosti

Možete li izdvojiti najdraže i najljepše čestitke, opet izvan obitelji, oni se ne računaju?

Ne mogu izdvajati čestitke, samo  se svima zahvaliti.

Pred Vama je više od godinu dana do Izbora za Miss svijeta, 2025.-te, znate li gdje će se i kojega nadnevka održati?
S obzirom na to da se izbor za Miss World na kojemu ću sudjelovati održava tek 2025., a još uvijek je 2023., fokus je trenutno na izboru koji se održava 2024. u Indiji.

Dopušta li Vam ugovor pokušati se zaposliti u struci?

Naravno da dopušta iako uz to moram obavljati obveze za koje me ugovor veže.

Imate li već ponude od modnih agencija za angažman na nekoj reviji, ili za neku reklamu, spot?

O tome se brine direkcija Miss Hrvatske za Miss svijeta.

Što očekujete od Izbora za Miss svijeta, pobjedu?

S obzirom na to da se radi o svjetskom izboru i svjesna sam konkurencije opet postoji količina nade (ali ne previše) za neki lijepi plasman jer imam sasvim dovoljno vremena da se pripremim.

Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani, otkrijete gdje ćete ih, kako i s kime provesti, dočekati?

Nadam se da ću blagdane dočekati u miru, u krugu svojih najbližih.

Što vam je najveća želja u sljedećoj, Vama vjerojatno zanimljivoj i uzbudljivoj godini?

Zdravlje ljudi koje volim. Ne samo u sljedećoj nego i svakoj budućoj godini.

Na kraju, imate prigodu na ovaj način čestitati Božić i Novu Godinu našim čitateljicama i čitateljima, a i svima ostalima, a mi Vama zahvaljujemo da ovim odgovorima, na ugodnom razgovoru i želimo da Vam se ostvare sve želje, a prije svega zdravlje i radost!

Hvala Vama na pozivu i sretni nadolazeći blagdani svim čitateljicama i čitateljima portala Tomislavnews.

www.tomislavnews.com/Razgovarala: Ljuba Đikić/Foto: Direkcija Izbora Miss Hrvatske