Bosna i HercegovinaTG Vijesti

FOTO: IZVJEŠĆE sa sjednice Vijeća i Predsjedništva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg-Bosne

Dana 14.srpnja, 2022. godine u Kreševu je održana sjednica Vijeća i Predsjedništva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg -Bosne.
Prije sjednice položen je vijenac i upaljene svijeće svim poginulim pripadnicima HVO-a.
Sjednici su nazočili svi predsjednici županija naše Udruge kao i svo članovi Vijeća iz cijele Federacije i pripadnici iz RS-a.
Sjednici je kao gost nazočio i ministar hrvatskih branitelja iz ZHŽ gosp. Mladen Begić koji je tom prigodom poklonio knjigu prvo izdanje monografije brigade „Bušići“.


Razgovaralo se o planovima i radu udruge u periodu od prethodne sjednice, kao i aktualnim temama značajnim za rad i branitelje i stradalnike HVO-a.
Poseban predznak je dat temama zakona o razvojačenim braniteljima (egzistencijalna naknada ) podižući koeficijent na 1.2) kao i smanjenje starosne dobi branitelja kako bi još ranije mogli primati naknadu.
Kao uzor spomenuta je županija Zapadnohercegovačka, i da se primjeni na nivou Federacije.
Istaknuta je dobra koordinacija sa drugim udrugama i potpora u radu u institucijama Zaklade za pružanje pomoći braniteljima, kao i rad u Hrvatskom dokumentacijskom centru HVO-a kao i stalna suradnja sa odjelom za branitelje pri HNS-u.
Dana je puna potpora u radu predsjedništva Udruge kao i potpora u radu predsjedniku Udruge Tomiću.
Ostaje nam zadaća i zajedničko zalaganje i rad svih za poboljšanje, povećanje i zaštita dostignutih prava.
Druženje se nastavilo na radnom ručku kojem su nazočili općinski načelnik Renato Pejak i predstavnici udruga HVO-a Kreševo, priopćenje je za javnost Udruge.

PREDSJEDNIK UDVDR HVO HB
Nikica Tomić