TG Kultura/Zabava

FOTO: Kako su duvanjski gimnazijalci razbili mit da mladi i znanje više ne idu ruku pod ruku

Kako nam je protekli tjedan prošao u znaku općeg kviza znanja koji se održao u našoj školi, vrijeme je da nešto napišemo o ekipi koja je ovaj tip kviza uvela na velika vrata među srednjoškolce. Riječ je o ekipi Avari koja je od znatiželje i zabave došla do simbola duvanjske pub kviz scene.
Skoro svaki vikend okupe se u Retro baru ekipe iz Tomislavgrada, Posušja, Livna, Kupresa, Imotskog, Širokog Brijega u organizaciji poznatih Inkvizitora koje vode bivši gimnazijalci Fićo i Domi. Iako su to većinom starije i iskusnije ekipe s puno kvizaških utakmica u nogama, naši Avari pokazali su se kao dostojni protivnici. Ono što im je u početku bilo zabava, preraslo je u zanimljivi hobi i rezultiralo time da Avari ne samo da su dostojni protivnici, nego i ekipa koja redovito odnosi pobjedu. Postali su simbol duvanjske pub kviz scene. Pa da ih malo predstavimo.
Drago Perić. Primus inter pares. Svojom upornošću uspio je pokrenuti kviz na školskoj razini pa će tako i nove, mlađe generacije učenika, još dugo spominjati našega Deana Kotigu.
Bože Perić. Slučajnost ili ne, podsjeća na Axla Rosea i ljubitelj je staroga rocka. A bliska su mu i pitanja suvremenog vremena.
Ivan Banović (Mega). Dobra duša ekipe. Strastveni je ljubitelj filmova, osobito filmografije Leonarda Di Capria.
Stipe Protuđer. Najbrži prst u rješavanju anagrama i asocijacija. A nisu mu strana ni pitanja današnjega vremena i domaće estrade.
Petra Petrović. Jedina djevojka u ekipi. Izrazito perspektivna igračica.
Ante Smiljanić. Na njega se uvijek možete osloniti. Njegovo šaroliko znanje velik je doprinos ekipi.
A da ih mi puno ne hvalimo jer možda nismo dovoljno objektivni, ipak su ”naša dica”, prenijet ćemo kako ih je doživio Robert Hrkać, jedan od najvećih kviz znalaca u Bosni i Hercegovini.


”Dva dečka su mi razbila mit o milenijalcima. Vjerujte mi, dok nisam zaigrao kviz sa braćom Perić, Dragom i Božom bio sam prilično rigidan i skeptičan oko tik-tok generacije. Drago mi je da sam bio u krivu. Opće znanje koje posjeduju dotična braća je unikatno, a mene, koji sam izrazito slab na razumijevanje svijeta oko nas, to je ostavilo bez riječi. Naigrao sam se kvizova diljem Hrvatske i BiH, s raznim profilima ljudi, s raznim generacijama, ali ovo ću reći „from the bottom of my heart“ Bože i Drago, moji veliki prijatelji, jedni su od najboljih kvizaša s kojima sam ikad igrao. Ikad! A još su u školskim klupama. ”


Tko zna, možda ih kroz koju godinu vidimo u kvizovima tipa Potjere. Neke u ulozi natjecatelja, a neke u ulozi lovca. Sve je moguće. Sigurno je samo da ćemo i tada kao i sada s ponosom reći: Marulova dica!🥰

Objava je s FB stranice Gimnazija Marka Marulića Tomislavgrad

www.tomislavnews.com