TG Gospodarstvo

FOTO KRITIKA: Suhe grane-suvarci po zelenoj travi u Segetu-Kologaju?!

Svi oni koji su ljubitelji šetnju po šumi, po Kologaju-prekrasnom gaju iznad Tomislavgrada, a takvih je mnogo, nekoliko puta su nam slali fotografije i upite zašto se suhe grane, pa i posječena stabla ne uklone za zelenih površina, livadica u gaju?

I stvarno prije nekoliko dana snimili smo ove zbacane grane, ali i stabla na zelenim površinama uz put u omiljenom izletištu Seget. Mjesecima, a neki su i godinama tu složeni? Baš je ružno vidjeti, djeluje prljavo, zapušteno, osim što ispod ovih naslaga suvaraka trava ne raste!

Zato smo prošloga tjedna uputili pitanje sljedećeg sadržaja upravitelju Šumarije Tomislavgrad:

Što mislite s ovim suvarcima kojih ima svuda po gaju? Dobro ovi uz put, ali ovi na zelenim površinama, mislim da bi ih trebalo ukloniti sa zelenila, planirate li to?

Nakon dva tri dana stigao nam je odgovor da pitanje uputimo Upravi Hercegbosanskih šuma, što smo i učinili, a odgovor još čekamo?

Ako nisu u stanju upravljati odgovorno šumama i čistiti ih, uređivati, uzalud je potrošen novac na Međunarodne kongrese, seminare ili organiziranje istih, ako ne vide kako uređene zemlje i odgovorne šumarije čuvaju i uređuju šume i to promijene kod sebe, kod nas!

www.tomislavnews.com