TG Kultura/Zabava

FOTO : MLADI PRISOJAČKI planinari osvajaju planinske vrhove!

copyright@tomislavnews.com

Danas je bilo sunčano, vedro i toplo vrijeme u duvanjskom / buškoblatskom kraju i idealno za  planinarenje, šetnju u prirodi, na otvorenom.

Znali su to dobro članovi Planinarskog društva “Prisoje” iz Prisoja – Tomislavgrad pa se njih dvadesetak jutros uputilo planinarskim stazama do najvišeg vrha Tušnice Vitrenika (1697 m), na prvi ovogodišnji planinarski pohod. Društvo je bilo šaroliko, bilo je i muških i ženskih, starijih ali i mladih, a najmlađi je bio osmogodišnji planinar, kojemu ovo nije prvo osvajanje planinskog vrha. Usput su se odmorili u planinarskom kući PD”Prisoje” i krenuli dalje, uzbrdo.

“Mene veseli da su ovi najmlađi zainteresirani za planinarenje i jako dobro se uspinju, jer oni su ti na kojima će za koju godinu ostati naše Planinarsko društvo. Danas je, uistinu bio prekrasan dan za uspon na Tušnicu, a usput smo vidjeli nekoliko srna, kojima su se najmlađi jako obradovali i radoznalo pratili njihove plahe, spretne pokrete”, kazao je večeras za Tomislavnews.com potpredsjednik PD “Prisoje” Mario Sabljić Maša, strastveni navijač “Hajduka”, koji je i na vrhu Tušnice razvio Hajdukov šal.

S vrha Tušnice , za vedrog vremena,  pruža se fantastičan pogled prema planinama Kamešnici, Cincaru, Goliji i Biokovu, te Buškom jezeru i Livanjskom polju.

Sve su to kamerom danas snimili članovi PD “Prisoje”, pa pogledajte prekrasne i zanimljive fotografije!

www.tomislavnews.com