TG Gospodarstvo

FOTO: Mladih, ranih krumpira iz Ponora na ilinski post kao u priči!

Iz duvanjskog  mjesta Ponora, tako gdje ponire rijeka Šujica, danas su nam stigle ove fotografije mladih krumpira, a nakon što smo na FB portala objavili kako su rodili krumpiri n a Eminovu Selu, kod Delaća.

Znate li da su ne tako davno u trgovinama mladi krumpiri bili dvostruko skuplji od jabuka, dakle 2 ili malo više od 2 KM, pa se pronio glas kako ove godine neće roditi te da će biti “po zlato”, Jašta!

Evo rodili, čini se , kao nikada, jer je dugotrajna kiša napojila zemlju, a onda prigrijalo i to je, očito, odgovaralo krumpirima, rodili i prirodili, pa danas, na ilinski post, kada se u duvanjskom kraju, po običaju kopaju prvi mladi krumpiri i procjenjuje hoće li ih biti, možemo reći da ih ima i da će ih biti i da će im se cijena spustiti!

Boškići iz Ponora od kuda su ove današnje fotografije posadili su dvije tone, a rezultati su vidljivi, oni rani već iskopani, veliki i čisti! U zdravlju ih i veselju jeli, kako danas kada je post i kada ih same jedete, tako i u dane kada će ovako lijepe krumpire “prekriti” domaće meso!

Bilo vam u slast!

www.tomislavnews.com/Foto: K.B.