obljetnice

FOTO: Na Pidrišu (Općina Uskoplje) održana je komemoracija za stradale hrvatske branitelje, od kojih je 13 iz Brigade kralja Tomislava

U organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i Općine Tomislavgrad u Pidrišu (općina Uskoplje), danas, nedjelja, 3. rujna 2023. godine, održana je komemoracija za stradale hrvatske branitelje, među kojima je trinaest pripadnika Brigade kralja Tomislava.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, od kojih je 13 pripadnika Brigade kralja Tomislava: Jurgen Schmidt, Jozo Jurič, Grgo Krištić, Stipe Ćavar, Vladimir Galir, Andreas Kolb, Ronald David Frrel, Božo Vrgoč, Ljubomir Radoš, Ante Drmić, Joško Kapetanović, Pavo Terzić i Blažimir Šerić.

Nakon toga služena je sveta misa za poginule hrvatske branitelje koju je predvodio i prigodnu propovijed govorio župnik župe Uskoplje, fra Josip Mihajlo Matijanić. Propovijed je bila vezana uz tumačenje današnjeg evanđelja, a svećenik se na kraju mise zahvalio svim poginulima hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili za slobodu hrvatskog naroda i pomolio se zajedno s nazočnima za njihove duše.

Uz obitelj poginulih branitelja, predstavnika Brigade kralja Tomislava, suboraca poginulih branitelja, predstavnika udruga  iz Domovinskog rata, komemoraciji na Pidrišu nazočili su predstavnici  Općine Tomislavgrad, HBŽ i SBŽ.

Prigodnu izvedbu na glasoviru u vrijeme polaganja vijenaca i svete mise  svirala je glazbenica iz Tomislavgrada Karla Radoš, nastupila je klapa “Sveti Jeronim” iz Šuice, koja je izvela: “Ratnici svjetla”, “Bijeli križ” i “Oči u oči”.

SVJETLOST VJEČNA NEKA IM SVIJETLI, POKOJ IM DUŠI I VJEČNA IM HVALA

www.tomislavnews.com