TG Kultura/Zabava

FOTO : NA SVEHRVATSKOJ smotri Dani kruha u Kutini sudjelovali i duvanjski gimnazijalci i učenici Osnovne škole iz Prisoja

Danas je u Kutini održana svehrvatska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje 2019.godine, program i posjet bili su iznimni.
U 10,00 sati bilo je svečano otvaranje Smotre i izvden bogat kulturno-umjetnički program, a nakon toga
upriličena je procesija na Trgu dr. Franje Tuđmana, svečana Sveta misa na otvorenom. Nakon svete mise bila je velika  izložba , prezentacija  plodova zemlje svih sudionika i međunarodnih eko škola .

Na izložbi se plodovima zemlje predstavila i Hercegbosanska županija,  a iz Tomislavgrada su prezentaciju plodova zemlje imali učenici Gimnazije Marka Marulića iz Tomislavgrada i učenici Osnovne škole Stjepana Radića iz Prisoja.

“Mi smo umjesto puno peciva ponijeli malo više pršuta, sira, pita, vina… 😉
I možda smo baš zato pokupili simpatije domaćina i njihovih gostiju. A kako volimo pričati, imali su priliku saznati sve o našoj HB  Županiji, Blidinju, duvanjskim vinogradima, livanjskom siru, spoju bećeraca i gange… Bilo nam je uistinu lijepo, a sada putujemo gdje je najljepše, u svoj Tomislavgrad” kazala je za naš portal prof. Lucijana Gudelj Skočibušić.

A gledajući ove prekrasne fotografije nimalo ne sumnjamo kako je ovo bio izniman doživljaj i za gimnazijalce i  osnovce , te njihove voditelje.

www.tomislavnews.com /Foto: Gimnazija Marka Marulića Tomislavgrad