TG Kultura/Zabava

FOTO : NA ZAJEDNIČKOJ izložbi u galeriji Hercega Stjepana Kosače u Mostaru i djela s. Dominike Anić

Galerija Michelangelo  iz Mostara već više godina uspješno održava tečajeve crtanja i slikanja  u trajanju od tri mjeseca, a nakon toga priredi zajedničku izložbu u Galeriji Kosače.

Tako je i prošle subote otvorena zajednička izložba polaznika tečaja, među kojima je i sestra Dominika Anica Anić, rođena u duvanjskom selu Bukovici.

“Ovo je moje peto sudjelovanje na zajedničkoj izložbi koju organizira Galerija Michelangelo. Uz izložbu izdaju prigodan katalog s fotografijama izloženih slika. Na ovoj izložbi su izložene slike polaznika tečaja. Njih 36. Svaki sudionik može izložiti najviše četiri slike. Voditelji tečaja su Goran Milinković – akademski slikar, Davorin Briševac – akademski slikar i Slavenka Volić – profesorica slikarstva. Ja sam doista puno naučila na tečaju i sretna sam da i moje slike mogu vidjeti posjetitelji izložbe. Ne prodajem svoje slike, njima raspolaže provincijalka, a uglavnom se daruju”, kazala je za Tomislavnews.com časna sestra Dominika Anica Anić, kojoj je, dodajemo mi, Bog doista podario mnoge darove, a ona ih obilato koristi. Uz svoje glavno zvanje, poslanje, s. Dominika lijepo piše i objavljuje priče, objavljuje i knjige, a evo i slike su joj lijepe (pogledajte!) i lijepo je posjetiti ovu izložbu, pa to preporučamo svima, a mladim Duvnjacima, studentima u Mostaru posebno.

Izložba je otvorena do četvrtka, 30. siječnja, 2020. godine.

www.tomislavnews.com/ Foto: s. Dominika/FB