HB ZupanijaTG Gospodarstvo

FOTO: Nadzori gospodarenja po FSC® standardu u ŠGD “Hercegbosanske šume”, Kupres

U Hercegbosanskim šumama, u periodu od 2. do 3. svibnja 2023. godine, međunarodna certifikatska kuća SGS iz Slovačke je izvršila redovan godišnji nadzor gospodarenja šumama po FSC® standardu za BiH. Radi se o prvoj kontroli trećeg petogodišnjeg ciklusa posjedovanja FSC® certifikata.

Uvodni sastanak je održan u Direkciji Društva u nazočnosti izvršnih direktora Ivana Petrovića i Ilije Musića, koordinacijskoga tima za FSC® kojeg čine: Marija Dilber, Igor Batarilo, Marijan Lozančić i Josip Mioč te tima SGS-a: Milana Totha, glavnog procjenitelja i Kenana Solakovića, lokalnog stručnjaka. Nakon uvodnog dijela nadzor je nastavljen na području Šumarije Tomislavgrad.

Drugog  dana nadzora SGS je imao tri člana, pridružio im se Refik Mujezinović, stručnjak za pravo. Tog dana kontrola poslovanja provedena je u Direkciji Društva.

Zadnjeg dana, nadzor je također proveden u Direkciji Društva gdje se održao i završni sastanak, a naknadna revizija je najavljena za 3. srpnja 2023. godine.

Ove godine u periodu od 28. do 30. lipnja 2023. godine izvršit će se i nadzor nad poslovanjem SGS-a na području kojim gospodari ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres. Taj nadzor će provesti ASI (Assurance Services International), objava je s web stranice Hercegbosanske šume.

www.tomislavnews.com