HB ZupanijaHBŽ Vijesti

FOTO: Obilježen Dan policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske žup


Go to Kamen Galir

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije danas je obilježilo Dan policije –Svetog Mihovila polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježje poginulim pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova. Sveta misa služena je u Crkvi svetih Petra i Pavla na Gorici, nakon čega su pripadnici policije, gosti i uzvanici posjetili Franjevački Muzej i galeriju Gorica. Središnja svečanost održana je pred zgradom MUP-a u Livnu, a nazočili su joj uz ostale: predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Božo Perić, ministrica znanosti, prosvjete kulture i športa Hercegbosanske županije, Gordana Nakić, ministar financija u Vladi Hercegbosanske županije, Draško Dalić, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, Momčilo Bajić, konzul RH u Livnu, Tomislav Vrdoljak, gradonačelnik grada Livna, Darko Čondrić, načelnik općine Kupres, Zdravko Mioč, predstavnici županijskog suda i tužiteljstva, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruge poginulih i nestalih branitelja, predstavnici Policijske uprave Splitsko – dalmatinske županije i brojnih drugih policijskih uprava s područja Bosne i Hercegovine.

Na početku Svečanosti Dana policije i njenog zaštitnika Svetog Mihovila nazočnima se obratio ministar MUP-a Hercegbosanske županije, Mario Lovrić koji je, među ostalim, rekao: „ Čovjek je najveća vrijednost ovoga ministarstva i upravo o njemu ovisi naš rad i djelovanje. Koliko svatko od nas doprinosi u ispunjavanju planova, boljeg sutra i budućnosti koju predajemo našoj djeci možemo se zapitati. Koliko volimo ovaj posao svoju zajednicu, svoje sugrađane, svoju domovinu pitanje je koje sami sebi trebamo postavljati. Domovina se voli i poštuje, požrtvovnim radom i zalaganjem, poštivanjem normi ponašanja, žrtvovanjem za više ciljeve, štiteći živote i imovinu svojih sugrađana, radeći za opće dobro, te kroz mnoge druge vidove rada i djelovanja. Domovina se voli i poštuje štiteći najranjivije skupine našeg društva, pomažući svojim kolegama, prijateljima i njihovim obiteljima u trenutcima kad im je najteže. Policijski službenici su primjer kada cijeli sustav zakaže i zbog toga vam velika hvala”.

“Uz pozitivno stanje sigurnosti na području Hercegbosanske županije poduzimamo korake na jačanju organizacijskih i kadrovskih kapaciteta i poboljšanju materijalno tehničke opremljenosti, te uz donošenje zakonskih i podzakonskih akata i propisa stvaramo preduvjete za uspješniji rad i funkcioniranje ministarstva. Vlada Hercegbosanske županije u okviru svojih proračunskih mogućnosti doprinosi jačanju svih kapaciteta koji su potrebni jednoj policijskoj organizaciji, a također, radi na jačanju materijalnog i socijalnog statusa djelatnika, predlaganjem novih propisa o plaćama. Za kapitalna ulaganja u ovoj proračunskoj godini osigurano je 900.000,00 KM za potrebe MUP-a Hercegbosanske županije “, rekao je, uz ostalo, ministar MUP-a Hercegbosanske županije, Mario Lovrić i dodao posebnu poruku koju je uputio mladim kolegama i kolegicama policijskim službenicima. “Poštovane kolegice i kolege odabrali ste poziv, a ne posao. Biti policijski službenik je poziv vrlo odgovoran i značajan za društvo. Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća u životnim godinama kao što ste vi sada, hrabri golobradi mladići stadoše na branik domovine sa velikim srcem i krunicom oko vrata. Ugledajte se na njih i neka vam oni budu uzor u vašem radu, dajte sve od sebe da steknete nova znanja i vještine, ostanite velikog srca, čistih ruku i čiste savjesti. Odoru koju nosite donesite neokaljanu do mirovine. Poštovani djelatnici policije čestitam vam Dan policije sa željom da u dobrom zdravlju i budućnosti budete iskreni i istinski nositelji vrijednosti zaštite reda, mira i poretka na zadovoljstvo svih naših sugrađana”.

Prigodne poklone i zahvalnice policijskim službenicima i namještenicima koji su umirovljeni u razdoblju od 01.10.2020. -30.09.2021. godine. Zahvalnice pravnim i fizičkim osobama za suradnju i pomoć Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, te športske nagrade sudionicima turnira u nogometu, streljaštvu i šahu uručio je ministar MUP-a, Mario Lovrić i Policijski komesar, Ilija Jakić, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com