HR VijestiHrvatskaTG Kultura/Zabava

FOTO: ODRŽAN prvi kviz u organizaciji Udruge Duvnjaka Zagreb, pobjednik ekipa Gospojina u Seonici

Razvijanje duvanjske kvizaške scene nastavilo se i u Zagrebu. U petak, 25.11. 2022. godine,  održan je prvi kviz u organizaciji Udruge Duvnjaka Zagreb.
Na kvizu je sudjelovalo dvadesetak ljudi, većinom studenata iz Tomislavgrada. Uprava Udruge smatrala je ovo odličnom prilikom za međusobnim upoznavanjem članova, stoga su sudionici bili ispremiješani u šest ekipa po tri člana. Svaki igrač je izvlačio papirić s brojem i bio dodijeljen pojedinoj ekipi kako bi imao priliku upoznati nove ljude, stvoriti veze i potencijalno kreirati ideje za daljnji rad Udruge. Prije kviza predstavljen je i izgled novih majica i grba Udruge koje je dizajnirala naša članica Ivana Ćurčić. K tomu, vodstvo Udruge i članovi su raspravljali o mogućem održavanju sajma karijera u Tomislavgradu, gdje bi studenti-članovi Udruge predstavljali svoje fakultete i studentski život općenito duvanjskim maturantima. Od ostalih događanja, u pripremi je i misa za Duvnjake u zagrebačkoj Dubravi početkom prosinca, uz već redovne utakmice malonogometne lige “Kralj Tomislav”, koje se održavaju svaki tjedan na Velesajmu u Sportskom centru “Univers”.

Voditelj i kreator kviza bio je mladi, ali već sada općepoznati kviz master Drago Perić, koji je sastavio mješavinu pitanja duvanjske i opće kvizaške tematike. Svi su se zabavili uz domišljata pitanja, popili nešto na račun Udruge i međusobno se još bolje zbližili. Saznali su, između ostalog, koje selo se kopa na groblju Radoševina, koji su zaseoci Mesihovine, kako izgleda grb Luga… uz mnogo općega znanja.

Poredak ekipa bio je sljedeći (max=45):
Gospojina u Seonici – 34.75
Duvanjski praslon – 34.5
Perlenbacher – 34.25
Violeta – 31.75
Liskovača u Srcu – 31.75
Gospojina u Prisoju – 31.5

Marko Parlain

www.tomislavnews.com/Udruga Duvnjaka Zagreb