TG Kultura/Zabava

FOTO: ODRŽANA 9. Međunarodna likovna kolonija “Tomislavgrad-Blidinje”, u Šumarskoj kući u Grlima

Kulturno-informativni centar Tomislavgrad i Gradska galerija KIC-a tradicionalno su organizirali 9. Međunarodnu likovnu koloniju “Tomislavgrad-Blidinje”.
Likovna kolonija je održana u Šumarskoj kući u Grlima 21. i 22. listopada, 2022. godine. Umjetnička djela nastala na likovnoj koloniji bit će predstavljena na izložbi slika u Noći muzeja, kada će svoja djela izložiti čak 15 umjetnika.


Na likovnoj koloniji njeguje se  ljubav prema umjetnosti , a umjetnici koji stvaraju na ovoj likovnoj koloniji, u prekrasnom okruženju, ljepoti priroda koja nadahnjuje,  sklapaju  prijateljstva koja se svake godine ponovno obnavljaju i učvršćuju.
“Sudjelujem već treću godinu na Međunarodnoj likovnoj koloniji “Tomislavgrad-Blidinje” u Grlima i ponosna sam što sam dio ove priče, a organizatori su stvorili odlične uvjete za rad, a u prekrasnoj šumi Grla, Vrana, Blidinja, cijelo okruženje,  prirode u jesen bila je inspiracija za mene, ali i sve umjetnike”, rekla je za Tomislavnews.com duvanjska kiparica Marija Magdalena Vukadin.

Dodajmo ovome kako se mnogi likovni umjetnici rado odazivaju na ovu likovnu koloniju, a ovogodišnji su imali i dodatnu sreću: vrijeme u dva dana “Kolonije” bilo je vedro i sunčano, kakvo se samo može poželjeti.

Ovogodišnju, 9. Međunarodnu likovnu kolonije financijski su potpomogli : Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija sa scenske, muzičke i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete,  kulture i sporta HBŽ i Općina Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/Foto: Marija Magdalena Vukadin i Bože Marković