TG Kultura/Zabava

FOTO: Održano 3. Duvanjsko božićno silo u Tomislavgradu

U srijedu, 29.12. 2021. u kino-dvorani Tomislavgrad održano je 3. Duvanjsko božićno silo u organizaciji udruge Hrvatska duvanjska baština.

U debela dva sata nastupili su ponajbolji hrvatski guslari, orila se ganga i bećarac, a čule su se i diple, lijerica i drugi stari narodni instrumenti. Program je u svom virtuoznom stilu vodio fra Jozo Radoš – Đoka pa se publika mogla uz dobre izvođače i nasmijati.
Kao i prethodnih godina manifestacija je imala i humanitarni karakter,  mogao se dati i novčani prilog za Udrugu “Kap ljubavi” u Tomislavgradu. U pozdravnom govoru predsjednika, Udruga se sjetila četiri osobe koje su prošle godine preminule, a bile su članovi udruge ili vezane za udrugu i kulturnu baštinu (gangu i bećarac) : Celije Mašić Cele , Joze Smiljanića Joje, Marijana Ljubičića i Luce Šarić. Nakon minute šutnje posthumno su im uručene zahvalnice za promoviranje kulturne baštine, koje su preuzeli članovi njihovih obitelji.
Nakon manifestacije uslijedila je i večera u svadbenom salonu Gospodar prstenova. Sponzori ove manifestacije bili su : Općina Tomislavgrad, HB županija, Svadbeni salon Gospodar prstenova, Knjigovodstvo “Veral” Tomislavgrad, Restoran Renome Tomislavgrad, Kovačević auto Tomislavgrad, TT Dolac,  Makso Šujica, Pekara Mara Mokronoge, Pekara TG-Zrno Tomislavgrad i Pekara Tomislav Brišnik.

Medijski pokrovitelji bili su : Radio Tomislavgrad, TomislavNews, Tomislavcity.
Velika HVALA svima! Priopćeno je iz Hrvatske duvanjske baštine.

www.tomislavnews.com