TG Kultura/Zabava

FOTO : ČLANOVI PED “ZAVELIM” I LU “ZAVELIM” uspješno odradili akciju čišćenja izvora i izletišta “Močila” i obnovili nadstrešnicu!

Članovi Planinarko-ekološkog društva “Zavelim” Roško Polje zajedno s članovima Lovačke udruge “Zavelim”, obilježavajući dan planeta Zemlja, danas su organiziraju akciju čišćenja na poznatom izvoru i  izletištu “Močila” u Rošku Polju, Tomislavgrad.

Po uistinu lijepom i ugodnom vremenu, sunčanom, a malo vjetrovitom, 15-tak članova Planinarsko-ekološkog društva “Zavelim” i LU “Zavelim” u popodnevnim satima uspješno su završili akciju čišćenja i uređenja izvora i omiljenog izletišta “Močila” u Rošku Polju.

Nakon uređenja “Močila” prionuli su obnovi i uređenju nadstrešnice, tako da će ovoga proljeće, ljeta, jeseni, a bome i zime, biti užitak posjetiti “Močila”, uživati u hladnoj izvorskoj vodi, potom planinariti po mitskom Zavelimu, ako se posreći sresti i koju zavelimsku vilu, pa se opet spustiti na “Močila”, pa ako ste umorni ili vas kiša potjera odmoriti se u nadstrešnici.

Kako i priliči radnicima, zadovoljni urađenim poslom, malo su se i okrijepili i tako je prošao jedan lijep, ugodan i koristan dan u Rošku Polju planinarima, ekolozima i lovcima, a na radost svim ljubiteljima prirode i Roška Polja!

P.S. Priča se da im je jedna greda bila kratka, ali su Rožani to lako, na svoj način, riješili!

www.tomislavnews.com/Foto: Vinko Ljubas – Jablan