TG Vijesti

FOTO-PITALI SMO: U ostvarenje kojih projekata će se utrošiti odobrena sredstva Tomislavgradu iz Vlade RH?

DANIJELA PAPIĆ, ravnateljica KIC-a: Novac ćemo utrošiti za rekonstrukciju unutrašnjosti Kino dvorane s pratećim prostorijama

Jučer smo objavili lijepu vijest da je Vlada Republike Hrvatske odobrila 600000 kuna KIC i RTG, te 400000 kuna Domu zdravlja Tomislavgrad. U ostvarenje kojih projekata će se utrošiti sredstva?

To pitanje postavili smo ravnateljici i ravnateljima ustanova kojima su odobrena sredstva. Odgovore ravnatelja Doma zdravlja i Radio Tomislavgrada čekamo, a stigao je odgovor na tri pitanja koja smo postavili ravnateljici  Kulturno informativnog centra (KIC-a), gospođi Danijeli Papić.

Gospođo Papić, za koji projekt su vam odobrena sredstva?

Novac nam je odobren i  utrošit ćemo ga u realizaciju projekta  Rekonstrukcija unutrašnjosti Kino dvorane s pratećim prostorijama, što  uključuje kino aparaturu, grijanje, ventilaciju,  elektro  – instalacije, nove stolice, scenska rasvjeta, ozvučenje pokrivenost…. i sve ostalo (izuzimajući dosadašnje radove izmjena krovišta i pred-ulaz). Vrijednost tog projekta procijenjena je na oko 2.800.000 kuna. (Ovo ne uključuje rekonstrukcije ureda za Radio Tomislavgrad)

Ovaj veliki projekt se radi u fazama, a ova odobrena sredstva su za drugu fazu.

{gallery}kic-novac{/gallery}

 

U koliko će se faza ostvarivati projekt? 

Ovaj je projekt rađen planski, u fazama, i sukladno tomu će se radovi i odvijati. Sada će se s inženjerima vidjeti što se to po projektu mora odraditi prije no što se krene samo uređenje zidova, izlijevanje podova i ploče. Treba vidjeti što je to nužno od instalacija. Ova sredstva nam neće biti dostatna za sve predviđeno projektom.  Vjerojatno će se ići u više faza nego što smo planirali, ovisno o sredstvima kojima budemo raspolagali.

Kada, u kojoj fazi, će se obnoviti Kino dvorana, odnosno nabaviti potrebna oprema, da Duvnjaci mogu gledati filmove? 

U ovoj fazi neće biti moguće uraditi cjelokupnu rekonstrukciju unutrašnjosti Kino dvorane. Naime, tek u trećoj  fazi bi trebala doći nabava opreme za Kino dvoranu: kino projektor, filmsko platno, rasvjeta, ozvučenje…

              Ovako izgleda svježe ofarbano pročelje zgrade KIC-a i Kino dvorane u Tomislavgradu 

www.tomislavnews.com

 

NAPOMENA: Čim dobijemo odgovore ravnatelja Doma zdravlja i Radio Tomislavgrada objavit ćemo ih!