TG ČestitkeTG Kultura/ZabavaTG Vijesti

FOTO POHVALA: Danas su dva bračna para očistili šetnicu uz Buško jezero, od Eko sela u Grabovici do Karmela sv. Ilije

Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana šetnice uz Buško jezero bile su zatrpane smećem i stvarno je bilo ružno to gledati, a vrijeme je toplo pa se širio i neugodan miris, a klupe, kante …sve je bilo prevrnuto.

A u pravo vrijeme Stipi Sučića iz Grabovica stigli su u posjet iz Austrije  sestra i njezin suprug Lučić. Sučići su ih, kako to i priliči za zaovu i zeta lijepo ugostili, a onda su svi poželjeli prošetati uz obale prekrasnog Buškog jezera, jer je vrijeme toplo, kao stvoreno za šetnju…

PRIJE ČIŠĆENJA!

Ali, ali, ali…kada su krenuli šetnicom od Eko sela prema Karmelu smeća je bilo na sve strane i doista je izgledalo ružno, gotovo da se nije moglo normalno šetati, a i miris nije bio ugodan. Malo su se zgledali, a tada zajednički odlučili: Ne može ovo ovako, nećemo šetati nego počistiti, urediti šetnicu!

I doista su ovo četvoro vrijednih ljudi počeli skupljati smeće i trpati ga u crne vreće pa se nakupilo 15-vreća smeća. Ujedno su vratili klupe i kante gdje im je mjesto. Vreće su potrpali u dva vozila i odvezi gdje je smeću mjesto, na deponij.

NAKON ČIŠĆENJA

“Sada je lijepo prošetati, ali ima tu još posla, posebice na drugim mjestima, šetnicama uz jezero, pa ovom našom akciju želimo potaknuti i druge, ako se već ne može spriječiti bacanje smeća uz obalu, po šetnicama, tada se može barem jednom tjedno organizirati akcija čišćenja. Tako bi bilo ljepše vidjeti, ne bi se zagadila ova lijepa priroda, a i jezero bi bilo čistije, ljepše, šteta je upropastiti lijepu prirodu koju nam je Bog darovao”, kaže Stipe Sučić.

www.tomislavnews.com