Bosna i HercegovinaTG Vijesti

FOTO: POŽAR na Čvrsnici ni danas, unatoč velikom naporu gasitelja i helikoptera, nije ugašen! Za sutra najavljen protupožarni uređaj iz Republike Hrvatske

Helikopter Servisa Republike Srpske tijekom jutra je izvršio 30 naleta, a od 18:00 sati na Blidinje je stigao helikopter Oružanih snaga BiH.

Sutra (utorak) ujutro očekuje se dolazak protupožarnog helikoptera Mi-8 Ministarstva oružanih snaga Republike Hrvatske koji posjeduje protupožarni uređaj kapaciteta 2.200 litara vode i trebao bi gasiti požar na Čvrsnici cijeli dan.

Tijekom ponedjeljka helikopter MORH-a na zahtjev Hrvatske vatrogasne zajednice bio je u izvidnici požarišta na Čvrsnici, te će na temelju te procjene tijekom utorka djelovati helikopter Mi-8 Protupožarnih namjenski organiziranih Oružanih snaga RH iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, dogovoreno je danas na sastanku Stožera u Planinarskom domu,  u Masnoj Luci.

Požar na Čvrsnici ni danas, deveti dan od kada je izbio, nije ugašen, a ova najava za sutra budi nadu da će se napokon obuzdati vatrena stihija na Čvrsnici.

www.tomislavnews.com