TG VijestiTG Zanimljivosti

VIDEO/FOTO : PREDSJEDNIK RH i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović u svom slavljeničkom govoru spomenuo i mladiće iz Hercegovine/Tomislavgrada

Danas je u Kninu svečano proslavljena 25. obljetnica Oslobodilačke akcije Oluja, Dan pobjede, Dan  domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Svečane govore su održali general Gotovina, zapovjednik u Oluji, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković i  predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS  RH Zoran Milanović.

Sve njihove govore ste vjerojatno slušali, čuli i pročitali, a mi smo izdvojili jednu rečenicu, jer nas se tiče, iz govora predsjednika Milanovića:

“Jučer sam uručio odličja postrojbama HV i HVO,  a u Postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik u obranu Hrvatske prvi su se uključili i mladići iz Hercegovine, iz okolice Tomislavgrada, moji Vlaji…” rekao je (parafraziramo) predsjednik Milanović i na ovaj način, posebno spominjuće brojne Duvnjake koji su se među prvima uključili u obranu Hrvatske Milanović im je odao zasluženo priznanje, pa smo to morali izdvojiti i objaviti.

Dobili smo i Video pa se točno može čuti što je Milanović rekao:

A mi objavljujemo, za potkrjepu ove Milanovićeve tvrdnje nekoliko prvih ratnih fotografija na kojima su prepoznatljivi i Hercegovci, posebno Duvnjaci.

Fotografije nam je poslao Ivan Stanić Švabo, pripadnik Prvog hrvatskog redarstvenika, koji je na većini fotografija, a na naslovnoj je prvi u prvom redu s osom na ramenu, pripadnik 110 Br. ZNG na Turnju 1991.

www.tomislavnews.com