TG Zanimljivosti

FOTO: PREKRASNE BOŽIĆNE jaslice u Župnoj crkvi  svetog Ante Padovanskog u Šuici

I ove godine u Župnoj crkvi  svetog Ante Padovanskog u Šuici već tradicionalno su postavljene Betlehemske jaslice u susret nadolazećem Božiću.
Šuičke  jaslice su prepoznatljive po nekim detaljima koji povezuju prošlost i ovo sadašnje vrijeme i po detaljima vezanim za naš kraj.
Dio jaslica čini vjerna maketa stare šuičke crkve, zvonika i župne kuće, uz njih su i makete starih kuća, mlinova, koje je ručno izradio naš Željko Fišić.
Uz sve to tu je i maketa starog Šujičkog mosta, izvor rijeke Šujice, ostaci starog rimskog grada Stridona i još neki nama bliski detalji.
Ono što je isto važno, naš dragi župnik fra Antony budnim okom pratio je postavljanje jaslica i nije krio svoje oduševljenje njihovom ljepotom.
Iako je rođen na drugom kontinentu u dalekoj Australiji, ne samo da odlično govori naš jezik nego se potpuno privikao na naš narod i naše običaje.

Vi Šuičani i općenito ljudi iz ovih krajeva ste posebno blagoslovljeni, ima nešto sveto u ovom narodu, tako kaže naš župnik koji je prirastao srcu ovog naroda i koji je u potpunosti postao jedan od nas i dio nas.
Mi iz naše male župe Šuice šaljemo lijepe želje i pozdrave svim ljudima dobre volje diljem svijeta, pozdravljamo obitelj našeg fra Tonija u Australiji i svima želimo Čestit Božić i obilje Božjeg blagoslova., objava je s FB stranice Šujica-Šuica

www.tomislavnews.com