TG Vijesti

FOTO : PROSLAVA svete Ane na groblju u Rošnjačama, u Viničkoj župi

Danas, na blagdan svete Ane, na Rošnjačama, u općini Tomislavgrad, kod kapelice posvećene ovoj svetici, majci Blažene Djevice Marije, služeno je misno slavlje koje je započelo s procesijom oko groblja s kipom svete Ane.

 

Misno slavlje, za oko pedesetak vjernika i štovatelja svete Ane i Joakima, predvodio je župnik Župe Vinica don Jakov Renić. Nadahnuta propovijed don Jakova o životu sv Ane i Joakima, djeda i bake Isusa Krista, vjernici su pozorno slušali.

Don Jakov je u svojoj propovijedi podsjetio na život svete Ane i njezinog supruga svetog Jaokima, koji su od Boga, kad su već bili u poodmakloj životnoj dobi, izmolili milost postati roditelji, rodila im se prekrasna kćerka Marija, u trećoj godini roditelji su je prikazali Gospodinu. Bog je Mariju odabrao za majku Spasitelja svijeta Isusa Krista.

Don Jakov je u svojoj propovjedi naglasio važnost djedova i baka, starijih osoba, čiji se Dan ove godine, po želji Svetog Oca jučer proslavio  drugi put. Don Jakov je istaknuo kako su u ovom našem vremenu stariji ljudi, nažalost, dosta zanemareni, što ne bi trebalo biti, jer oni su ti koji su nam dali život, koji su nas odgojili i na noge podigli, pa kada ostare treba im vratiti ljubav i pažnju.

Nakon misnog slavlja vjernici su nastavili druženje u obiteljskim kućama, nadajući se kako će ih svake godine biti više na ovaj blagdan, na ovom lijepom i idiličnom mjestu, među brdima, ispod mitske planine Zavelima, iz kojega su mnogi iselili u potrazi za boljim životom.

www.tomislavnews.com