TG Vijesti

FOTO : Prvi put se Tomislavgrad predstavlja na najvećem Sajmu turizma ITB u Berlinu

copyright@tomislavnews.com

Danas je u Berlinu, Njemačka, svečano otvoren najveći svjetski turistički sajam ITB  koji predstavlja vodeći svjetski sajam turističke industrije, a ove godine se održava u 53. izdanju u periodu od 6. do 11. ožujka,2019.godine Na sajmu se predstavlja više od 180 zemalja svijeta s 5 kontinenata, a tijekom održavanja ga posjeti više od 150.000 posjetitelja. Procjenjuje se da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni 7 milijardi eura.
Budući da dosadašnje iskustvo i podaci  pokazuju kako su glavni motivi dolaska turista, posebice njemačkih , osim „sunca i mora“, proizvodi poput gastronomije, prirodnih ljepota, te novih iskustava i doživljaja.

A  Tomislavgrad će se na ovom svjetskom sajmu, zajedno s gradom partnerom Pleternicom  iz RH, u okviru Interreg-IPA projekta međunarodne suradnje “Kulturna ruta bećarca i gange”, prvi put predstaviti sa svojim turističkim mogućnostima, a one nisu male.

Tomislavgrad će predstavljati ravnateljica Kulturno informativnog centra Tomislavgrada gospođa Danijela Papić i destinacijski menager u projektu gospodin Ivan Majić.

Pleternicu će predstavljati ekipa na čelu s gradonačelnicom Antonijom Jozić.

Iz programa predstavljanja projekta izdvajamo prikazivanje putopisno-dokumentarnog, turističko promidžbenog filma “Kulturna ruta brćarca i gange”, autora Alena Kocića, koji su ovih dana mogli premijerno vidjeti i žitelji Tomislavgrada i Pleternice.

Film je snimljen na prostorima općine Tomislavgrad u B i H i Pleternice u Republici Hrvatskoj, a prikazuje kulturnu baštinu – običaje, kulturne i turističke znamenitosti ova dva grada, prirodne ljepote, te gastronomske posebnosti Tomislavgrada i Pleternice. Posjetiteljima na Berlinskom sajmu dijelit će se i promidžbeni katalozi prirodnih ljepota i gastronomskih delicija, te atraktivnih turističkih lokacija.

“Vjerujem kako će brojni posjetitelji na ovom velikom turističkom sajmu posjetiti i naš štand, jer je to što nude Tomislavgrad i Pleternica uistinu nešto originalno, novo, atraktivno i turistima zanimljivo. Mi ćemo sa svoje strane učiniti sva kako bi Tomislavgrad predstavili u najboljem svjetlu, jer uistinu imamo brojne mogućnosti za razvitak turizma, koje treba iskoristit”, kazala je za Tomislavnews.com gospođa Danijela Papić, šaljući nam ove fotografije.

www.tomislavnews.com/ Ljuba Đikić