TG Vijesti

FOTO : PUČKA MISA u Tomislavgradu danas je slavljena uz nazočnost vjerničkog puka

copyright@tomislavnews.com

Danas, na 4. Uskrsnu nedjelju, Nedjelju Dobrog Pastira i molitve za duhovna zvanja, u Župi sv. Mihovila u Tomislavgradu, u Spomen bazilici, a nakon mjesec i pol, od kada vrijede posebna pravila zbog suzbijanja virusa korone, sveta misa slavljena je s vjerničkim pukom, u crkvi i ispred crkve.Vjernici su , po uputama i rasporedu, bili u crkvi, a veliki broj njih je bio ispred crkve na potrebnoj udaljenosti od drugih vjernika, osim članova svoje obitelji.

Misno slavlje predvodio je fra Ante Pranjić koji je u kratkoj, a nadahnutoj propovijedi istaknuo važnost pastira, svećenika, duhovnih zvanja za zajednicu, za vjernike.

“Svi žele da njihovi pastiri, svećenici, župnici… budu dobri, pametni, strpljivi, a zaboravljaju da se svećenici rađaju u obiteljima, pa predlažem da svi koji možete rodite i odgojite jednog svećenika ili da usrdno molite za što više duhovnih zvanja, a današnja nedjelja je nedjelja Dobrog Pastira, a uz dobre pastire svima će nam biti bolje”, istaknuo je fra Ante.

Osim u bazilici, mnogo je vjernika bilo i ispred bazilike, u crkvenom dvorištu.

copyright@tomislavnews.com

U iduću su nedjelju svete mise po novom rasporedu i sve se slave ovdje u Tomislavgradu. Prva misa slavi se u 7 sati i onda redom svaki puni sat, tako da bi se zadnja slavila u 14 sati. Pučka sveta misa je u 11 sati (prijenos je preko RTG-a). Sve mise, osim pučke, bit će tihe, bez pjevanja i propovijedi, dio je današnjih župnih obavijesti iz Župe sv. Mihovila u Tomislavgradu.

www.tomislavnews.com