TG Kultura/Zabava

FOTO: Ručkom i druženjem s američkom književnicom Sandrom Cisneros završio projekt Let’s read u kojemu su sudjelovali i duvanjski gimnazijalci

Ručkom i druženjem s američkom književnicom Sandrom Cisneros koji je organizirala američka ambasada u BiH završio je projekt Let’s read u kojem su sudjelovali i učenici naše škole.

Kad smo se na izbornoj nastavi iz engleskog jezika dogovorili da ćemo sudjelovati ni slutili nismo što ćemo sve ostvarit kroz ovaj projekat.
Počelo je s čitanjem knjige The House on Mango Street. Marljivo su učenici čitali, raspravljali, analizirali likove iz knjige i iznosili svoje stavove i mišljenja – na engleskom.
Inspirirani knjigom odlučujemo na prijedlog naše Lucijana Skočibušić Gudelj izgraditi ulicu Mango. Uključuju se i učenici s izborne likovne umjetnosti i uz pomoć profesorice Ivane Velić od starih kutija za cipele i stiropora nastala je prava ulica koja izaziva oduševljenje.
Potom apliciramo za grant zajedno sa srednjom školom Jablanica i naš zajednički projekt Building bridges between neighbours osvaja jedan od 6 dodijeljenih grantova u iznosu od 5000 dolara.
U sklopu granta ostvarili smo brojne radionice u parku prirode Blidinje i planini Vlašić, sadili stabla u našem školskom dvorištu, dizajnirali majice i cekere koji su oduševili djelatnike ambasade i samu književnicu Cisneros.
A na kraju svega naša Dragana Lučić osvaja prvo mjesto u kategoriji ilustracije👏👏👏.

Svim učenicima koji su sudjelovali u ovom projektu iskrene čestitke!

Treba još samo reći da su u ovom projektu sudjelovale 144 škole iz Federacije i Distrikta Brčko.
Svi oni sad znaju gdje je Tomislavgrad😃.Objava je Gimnazija Marka Marulića Tomislavgrad
www.tomislavnews.com