Naši u svijetuTG Sport

FOTO : Slavko Ćalić, porijeklom iz duvanjskog kraja, iz Vinice, novi je igrač VK”Reimsa” iz Francuske

Ovo je prijelazni rok dobro je završio za francuski vaterpolo klub Reims. Nakon odlazaka, na početku međusezone, Tomaša Hoferice, Zvonimira Andelića, Samuela Balaža, Tomasa Bielika i Nicolasa Missyja, Champenoisu su stvari izgledale teško.

Vrlo brzo, Franck Missy, voditelj kluba, uspio je unovačiti nekoliko igrača (Aleksandra Pešerića, Željka Kovačića i Mate Anića), a u posljednje vrijeme formaliziran je dolazak Hrvata Slavka Ćalića.

“On je koristan i marljiv igrač”, rekao nam je Franck Missy. Izgleda da je trener Hrvoje Kundid uvjeren  u to dolaskom bivšeg kapetana Mornara: „Slavko uglavnom igra na lijevoj strani, ali ima i kvalitete igrati na svim pozicijama i to je ono što nas je zanimalo za njegov profil. Ima vrlo dobar karakter i pravi je vođa. Već puno doprinosi u momčad, kako na treningu, tako i humano izvan vode. To će za nas biti prava dodana vrijednost ”.
Karijera
Sa 26 godina Slavko Ćalić se prvi put napustio svoj klub Mornar. Ukupno je odigrao jedanaest sezona s prvom momčadi, a čak je i kapetan posljednjih pet.

U dva je navrata stigao do polufinala Eurokupa (2016. i 2017.), a ujedno je završio i treći u prvenstvu Hrvatske. To su njegove dvije najbolje godine s Mornarom.

S hrvatskom reprezentacijom bio je europski U17 prvak 2011. godine, u Rijeci, i 3. s U19 2010. godine, u Stuttgartu.

Stoga mu se nudi novi izazov pridruživanjem Reimsu i francuskom prvenstvu.

“Jako sam uzbuđen što ću se prihvatiti ovog novog izazova i ovo je prvi put da napuštam svoj  klub. Puno je novih stvari za mene i nadam se da ću brzo naučiti. Ali i dalje mislim da ću se vrlo brzo prilagoditi. Činjenica da mi je trener Hrvat i da su mnogi moji suigrači s Balkana također će mi puno pomoći. Oduševljen sam što sam ovdje i zasad sve ide dobro s mojim novim timom. Jedva čekam da započnem ovu novu i uzbudljivu sezonu i nadam se da ćemo postići svoje ciljeve”, izjavio je Slavko Ćalić za  www.france-waterpolo.fr    s kojega prenosimo ovu lijepo vijest, koju smo preveli na hrvatski jezik, vjerujemo uspješno.

A prije dva dana  VK OMIŠ – ”Gusari”, kojima je Slavko Ćalić bi trener obavili su ovu fotografiju i tekst ispod nje:


Trener Slavko ipak nije cicija! Iz Francuske je došla pošiljka davno obećanih krafni!😁

Treneru Slavku želimo puno sreće u daljnjoj karijeri

Slavko Ćalić, uspješni vaterpolist rođen je i obitelj mu živi na Stobreču, a njegov otac Vinko je rođen u Vinici, u Ćalićima. Slavko vrlo često i rado posjećuje Vinicu, doznajemo od njegovog strica Ilije Ćalića, koji nam je i proslijedio vijest o Slavkovom odlasku u  francuski klub.

www.tomislavnews.com/www.france-waterpolo.fr