Bosna i HercegovinaTG Vijesti

FOTO: Svečanim misnim slavljem kojemu je nazočilo desetke tisuća vjernika/hodočasnika večeras je Svečanom misom proslavljena 40-ta obljetnica Gospina ukazanja u Međugorju

Cijeli ovaj tjedan pristižu brojni vjernici, hodočasnici u Međugorje na obilježavanja 40 godina od ukazanja Blažene Djevice Marije djeci u Međugorju, u Hercegovini, ali i nakon godinu i pol dana kako je dolazak u Međugorje bio otežan zbog pandemije virusa korone.

Danas je bila procesija s Brda ukazanja do Crkve sv. Jakova, zatim molitva krunice ispred vanjskog oltara, a potom Svečano misno slavlje koje je predvodio, uz koncelebraciju brojnih svećenika, fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Mediji navode kako je večeras, prema procjeni, Svečanom misnom slavlju nazočilo više od 30 tisuća vjernika iz svih dijelova svijeta, sa svih kontinenata.

 

Brojni su vjernici i iz duvanjskog kraja hodočastili više od 100 kilometara do Međugorja, po vrelom hercegovačkom kršu. Nekima je to i 20 hodočašće zaredom, primjerice grupi iz Brišnika.

Skupina žena iz duvanjskog sela Omolja vozila se do Čitluka, gdje ih je sačekala druga grupa, pa su ispred Crkve Krista Kralja u Čitluku krenuli pješice do Crkve sv. Jakova u Međugorju gdje je nazočila misnim slavljima. Pratili smo ih jedan dio puta i doista su naš oduševile svojom veselom pričom, molitvom, smijehom, a bilo je rano jutro. Jedna od njih je rekla kako je tri dana kopala i tako se pripremila za pješačenje, za hodočašće.

Mnogo je Duvanjki i Duvnjaka na hodočašće otputovalo  organizirano i autobusima ili osobnim vozilima na Svečanu misu večeras.

Stigle su nam brojne fotografije, a mi sada objavljujemo samo neke.

www.tomislavnews.com