TG Vijesti

FOTO: SVEČANO MISNO slavlje u Župi Rašeljke predvodio je otac Zvonko Martić

copyright@tomislavnews.com

Danas je i u duvanjskoj Župi sv. Franje Asiškog u Rašeljekama služeno svečano slavlje koje je predvodio otac Zvonko Martić, prior Karmela sv. Ilije na Buškom jezeru.Nakon misa trodnevica u čast  sv. Franji, zaštitniku Župe Rašeljke, danas je, pred brojnim vjernicima pristiglim sa svih strana i iz susjednih župa, služeno svečano misno slavlje, koje je započelo procesijom oko crkve,  s kipom svetog Franje. Misno slavlje je predvodio i propovijedao, uz koncelebraciju devet svećnika, otac Zvonko Martić iz Karmela sv. Ilije.

Otac Zvonko u svojoj poučnoj propovijedi govorio je  o životi svetog Franje, o njegovoj predanosti Bogu, te o tome kako je svoje bogatstvo , jer je imao bogatu obitelj, podijelio siromašnima, napustio obitelj i bogatstvo  da bi slijedio Krista koji mu je naposljetku i dao da nosi njegove rane na svom tijelu.

Svečano misno slavlje uveličalo je skladno pjevanje Župnog zbora Rašeljke.

Na kraju svečanog misnog slavlja župnik Rašeljaka don Mijo Klarić zahvalio je vjernicima na velikoj nazočnosti, predvoditelji misnog slavlja i drugoj braći svećenicima, te  Župnom zboru.

www.tomislavnews.com/ Foto: F. P.