TG Vijesti

VIDEO/FOTO : SVEČANOM misnom slavlju na Gospojinu u Župi Prisoje nazočili brojni vjernici

Danas je bilo, po tradiciji, svečano misno slavlje i u Župi Prisoje, na obalama Buškog jezera. Pri kraju mise i ovdje je, kao i u Seonici i cijelom duvanjskom kraju udario pljusak, grmljavina, nevrijeme, prolom oblaka, pa su se vjernici brzo razišli.

Slavlje je započelo procesijom s kipom Blažene Djevice Marije i zastavama, a svečano misno slavlje predvodio je  mladomisnik Mostarsko-duvanjske biskupije don Mate Pehar.

U nadahnutoj, ali vjerojatno skraćenoj propovijedi, jer je kiša već počela propadavati, don Mate je pozvao na molitvu u ovim ne baš veselim danima, pozvao na ljubavi i dobrotu, na traženje utočišta u krilo Blažene Djevice Marije, jer nas ona može utješiti u našim tegobama.

Svečano misno slavlje uveličao je svojim pjevanjem Mješoviti zbor Regina Coeli iz Prisoja.

Svečanom misnom slavlju u rodnoj Župi Prisoje nazočio je i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske  Gordan Grlić Radman.

DANAS S PROSLAVE GOSPOJINE U PRISOJU!

DANAS S PROSLAVE GOSPOJINE U PRISOJU!Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman i načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin na misi u Prisoju na blagdan Velike Gospe.Video stigao s malim zakašnjenjem, ali vrijedi ga pogledati i poslušati!

Posted by TomislavNews.com on Saturday, August 15, 2020

Ubrzo je počelo i veliko nevrijeme, pa su se vjernici počeli razilaziti. A po običaju, u Prisoju sa svakom grmljavinom, kišom, nestane struje, pa ni današnji blagdan nije bio izuzetak, što je domaćinima/domaćicama stvorilo problem kako završiti jelo, ali, kažu, snašli su se.

Snašao se i naš suradnik i uspio nam poslati lijepe fotografije!

www.tomislavnews.com/Foto: Ivan Perković