SvijetTG Kultura/Zabava

FOTO: Titulu Miss svijeta na jučerašnjem izboru ponijela Čehinja Krystyna Pyszková

Lucija Begić je ponijela titulu Miss sporta, a na pozornici predstavila haljinom iz haute couture kolekcije, koju potpisuje Ivan Alduk

Dok je titulu Miss svijeta na jučerašnjem izboru ponijela Čehinja Krystyna Pyszková, naša se ovogodišnja predstavnica Lucija Begić plasirala u Top 40. Djevojke su se natjecale u sljedećim kategorijama: sport, talent , top model, Head to head challenge te ”beauty with a purpose” – ljepota sa svrhom što je i okosnica samog natjecanja.

Lucija je ponijela titulu Miss sporta, a na pozornici predstavila haljinom iz haute couture kolekcije, koju potpisuje Ivan Alduk. Osim elegantne plave haljine ukrašene perlama, nosila je i ručno izrađenu haljinu za natjecanje u kategoriji top model.

Miss Martinique pobijedila je u kategoriji top model, Miss Brazila osvojila je “Beauty with a a purpose” nagradu, kategoriju multimedije osvojila je Miss Vijetnama, a Miss Tunisa pobijedila je u talent kategoriji. Nagrada za najbolju dizajnersku haljinu otišla je u ruke i novoj Miss Svijeta Čehinji Krystyni Pyszko.

Izbor se održao u Mumbaiju, a missice su bile podijeljene  u grupe Europa, Amerika i Karibi, Azija i Afrika a u polufinale Top12 plasirale su se po tri iz svake grupe. Ta čast pripala je Brazilu, Dominikanskoj republici, Trinidad i Tobagu, Botswani, Mauricijusu, Ugandi, Češkoj republici, Engleskoj, Španjolskoj, Australiji, Indiji i Libanonu. Prvom je pratiljom proglašena upravo miss Libanona.

www.tomislavnews.com/24 sata/Foto: PR Miss Hrvatske za miss svijeta i foto uz naslov: dnevnik.hr