TG Vijesti

FOTO: U ČAST Prečistog Srca Marijina danas je služena Svečana sveta misa u Kovačima, u Duvanjskom dekanatu

Danas, na blagdan Prečistog Srca Marijina, u Duvanjskom dekanatu, ispred crkve kojoj je zaštitnik Prečisto Srce Marijino, u selu Kovačima, služeno je Svečano misno slavlje.

U prekrasnom prirodnom okruženju oko crkve u Kovačima, a i nebo je bilo naklonjeno ovom slavlju, jer su bijeli oblaci plovili plavim nebom iznad Duvanjskog polje, što je doprinijelo blagdanskom ozračju i dolasku veće broja vjernika. Misno slavlje započelo je procesijom uz molitvu s kipom Blažene Djevice Marije, a Sveto misno slavlje predvodio je, uz koncelebraciju mjesnih svećenika, fra Jure Barišić, sada na službi u Čerinu.

U poučnoj i zanimljivoj propovijedi fra Jure je govorio o današnjoj obitelji, o važnosti razgovora, komunikaciji među njezinim članovima, o brizi jednih za druge, da su stalna podrška onima kojima je podrška i utjeha potrebita, kao što Majka Marija uvijek bila uz svoga sina, uz Isusa Krista i kao majka proživjela je i njegovu veliku muku, razapinjanje na križu, njegovu smrt, sve je to podnijelo srce Majke Marije, Prečisto, Bezgrešno Srce Marijino koje danas slavimo, istaknuo je u svojoj propovijedi, među inim, fra Jure Barišić.
Ovo Svečano misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je Župni zbor, čije pjevanje se uklopilo u žubor rijeke Šujice koja je nedaleko od crkve, žurila prema ponoru, u Ponoru.
PREČISTO SRCE MARIJINO, SMILUJ NAM SE!
www.tomislavnews.com/Foto: tomislavnews.com