TG Kultura/Zabava

FOTO : U OSNOVNOJ ŠKOLI Fra Mije Čuića u Bukovici – TG svečano obilježeni Dani kruha

Danas su u našoj školi svečano obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Za ovu su se svečanost naši učenici već danima revno pripremali, uz svesrdnu pomoć svojih majki, baka, učiteljica i razrednika, te su se danas svi zadovoljno okupili oko bogatih i maštovito urešenih trpeza. U pravom, blagdanskom ozračju uz svećenički blagoslov, izrekli smo Bogu svoje zahvalne molitve ne zaboravljajući one koji danas na svome stolu nemaju kruha.

Neki su u svojim učionicama mijesili i pekli slasna peciva, drugi su folklorom iskazali poštovanje svojim predcima, a svugdje je bilo i prekrasnih, prigodnih recitacija i likovnih radova, stoga sa zadovoljstvom možemo reći da je ova svečanost u našoj školi obilježena dostojno svoje važnosti.

U našoj područnoj školi u Brišniku Dani kruha bit će obilježeni u utorak, 15. listopada, a ni malo ne sumnjamo da će i ondje ova svečanost i ondje biti jednako protkana zahvalnošću, ljubavlju i neizostavnom maštom svih sudionika u nastavi, objavljeno je na web stranici  Osnovne škole u Bukovici.

www.tomislavnews.com/ Izvor: osbukovica.ba/