Bosna i HercegovinaTG Kultura/Zabava

FOTO: U Tomislavgradu održan “Kup kralja Tomislava”, specijalna izložba pasa tornjaka!

U subotu, 29.travanja, 2023 godine u Tomislavgradu u jednoj od kolijevki čudesnog i plemenitog psa od milja nazvanog Šarov, a danas službeno u međunarodnoj asocijaciji za pse FCI nazvan Bosanskohercegovački – hrvatski pastirski pas Tornjak .

U prekrasnom ambijentu prepunom dobre vibracije i prelijepih Tornjaka arena je bila ukrašena u najljepšem stilu i nadahnuću poznato domaćinima ove specijalke. Natjecanje u ljepoti pratio je prilično velik broj posjetitelj koji je mogao vidjeti 30 lijepih pasa svih uzrasta i obadva spola. Ukupan broj prijavljenih Tornjaka u katalogu bio je 36. Vrijedne nagrade osigurali su Vlada HBŽ,Općina Tomislavgrad, Violeta doo Tomislavgrad kao zlatni sponzor, Preming hrana za pse koju preporučamo, ŠGD Herceg-Bosne Kupres,BTG Nevistić, Gospodar prstenova Tomislavgrad Ljekarna Tabak Tomislavgrad,Euroherc Tomislavgrad, Alfa Plast Tomislavgrad, HKUD Sveti Jeronim Šujica. Medijski pokrovitelji Radio Tomislavgrad, portali Tomislavcity, TomislavNews, Fb stranice Šujica-Šuica.
Sudac izložbe je bio gospodin Goran Rokić koji je svojim plemenitim i pronicljivim komentarima zainteresirao gledatelje koji u većini slučajeva prilično znaju sve o Tornjacima. Voditelj kruga bio je gospodin Miro Radoš , ured i sve druge poslove na specijalki vodili su gospoda Ivan Tadić Petljanija i Zdravko Đerek zv.Ćorba. Posebno veliki doprinos za održavanju specijalke izražavamo gospodinu Iliji Papiću, predsjedniku općinskog poglavarstva općine Tomislavgrad koj je otvorio izložbu. Veliko hvala g. Ivan Milanović i Ivici Budimir – Buci. Delegat , izaslanik kinološkog saveza bio je gospodin Perica Jukić koji je ujedno i predsjednik spomenutog saveza. Voditelj izložbe je bio gosp. Ante Brajko Antek. Hvala svima koji su došli, kao i onima koji nisu…srdačan pozdrav do slijedeće godine ako Bog da vaš KK Tornjak Tomislavgrad
Pobjednik izložbe BOB je Zana od Badrova gospodina Pere Brnića
Najljepši mužjak izložbe Šaman gospodina Zdravka Đereka
Najljepši mladi pas Ajax gospodina Muje Skehe.

www.tomislavnews.com/Više na : Kinološki Klub ” Tornjak ” Tomislavgrad