TG VijestiZAHVALA

FOTO: Učenicima Osnovne škole Stjepana Radića Prisoje održano edukativno predavanje o temi “Pružanje prve pomoći” i “Oralna higijena i zdravlje učenika”

U suradnji s Domom zdravlja Tomislavgrad danas je U prostorijama središnje škole u Prisoju kao i područnim odjelima održano edukativno predavanje za učenike predmetne i razredne nastave.
Učenici predmetne nastave učili su o pružanju prve pomoći, stanjima hitnosti i osnovnim elementima pružanja pomoći unesrećenima. Edukativno predavanje je vodio i održao med.tehničar Mario Ljubičić. Instruktor je upoznao učenike sa stanjima hitnosti, kako reagirati kada se netko povrijedi, izgubi svijest ili mu je život ugrožen.
Za učenike razredne nastave dr.dent.med. Katarina Madunić održala je predavanje o temi oralne higijene. S ciljem učenja i pravilnog održavanja oralne higijene.

Ovim edukativnim predavanjem podigli smo svijest o oralnom zdravlju i prevenciji karijesa, ali i drugim oboljenjima usne šupljine, potakli smo djecu da ubuduće redovno peru zube na pravilan način i dovoljno često kako bi se eliminirali osnovni faktori rizika za nastanak karijesa. Dobra oralna higijena je prevencija u stomatologiji.


Ovim putem se zahvaljujemo Domu zdravlja Tomislavgrad na uspješno provedenom projektu i suradnji s našom školom. Posebno hvala današnjim edukatorima i predavačima med.teh. Mario Ljubičić i dr. dent.med. Katarina Madunić, priopćeno je iz Osnovne škole Stjepan Radić Prisoje.

www.tomislavnews.com