HBŽ Vijesti

FOTO : UDRUGA osoba s invaliditetom HBŽ “Zajedno možemo” obilježila Svjetski dan OSI

copyright@tomislavnews.com

Sinoć je u Svadbenom salonu Pavić u Livnu Koalicija Udruga osoba s invaliditetom HBŽ-e  “Zajedno možemo” obilježila Svjetski dan osoba s invaliditetom-OSI.Oko 90 članova Koalicije koju čine Udruge iz Livna, Glamoča, Kupresa i Tomislavgrada se okupilo na proslavi. Ove godine se odazvao pozivu načelnik Livna Luka Čelan, ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Vasilija Broceta i pomoćnik ministrice Mićo Mihaljević.

Predsjednica Koalicije “Zajedno možemo” gospođica Semsija Dželadini se na početku obratila nazočnima te im zaželjela dobrodošlicu osvrnuvši se na probleme OSI, a pogotovo na problem zapošljavanja OSI kojih je u našoj Županiji sve više. Izrazila je želju da dogodine bude manje takvih problema i da se pronađe njihovo rješenje. Zatim je nazočne pozdravila tajnica Udruge “Nada” iz Tomislavgrada gospođa Magdalena Marinčić koja je pozdravila djecu i njihove roditelje, te sve nazočne. Zahvalila se tomislavgradskom bendu “Zadnja želja” koji je bio zadužen za ugodnu zabavu, te najavila proslavu 20 godina postojanja tomislavgradske “Nade” koja će biti upriličena 2020. godine.

I što još reći osim da ovakvih okupljanja i druženja nikad dosta, druženja u kojima se osjeća u zraku ljubav i bliskost svih onih koje je život  sudbinama povezao.

www.tomislavnews.com/Foto: Udruga “Nada”Toimslavgrad