TG Vijesti

FOTO : Uručen novčani prilog Udruzi “Nada” s proslave “Brišničke drčajine” u Gornjem Brišniku

copyright@tomislavnews.com

Ako se sjećate 14. kolovoza, 2019. godine, nekadašnji učenici osnovne škole u Gornjem Brišniku, Tomislavgrad, priredili su zajedničko druženje, zabavu za podsjećanje na sada već davne školske dane u ovoj školi među brdima, davno zatvorene.U ime sve “Brišničke drčajine” okupljene taj dan na Bagarića docu, u Gornjem Brišniku, novac koji su prikupili za ovu lijepu zabavu, a koji nisu utrošili, danas je predstavnica “Drčajine”, prof. Tina Sabljić (rođena Ćurić) uručila tajnici Udruge “Nada” Tomislavgrad, Magdi Marinčić.

Tajnica je zahvalila prof. Sabljić u ime sve djece o kojoj skrbi Udruga “Nada”, i na darovanom novcu, ali i na tomu što su ih se sjetili ovom prigodom.

Profesorica Tina Sabljić je preko našega Portala javno zahvalila svima koji su se odazvali ovo zabavi, a u potpori  zabavi zahvalila je načelniku Tomislavgrada Ivanu Vukadinu  i ministru znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ Petru Galiću, te glazbeniku Stanku Ćurčiću koji se odrekao honorara u korist spomenute udruge.

Posebna zahvala ide zapovjedniku 1. pješadijske bojne pukovniku Marinku Romiću u pomoći pri pripremi proslave (šator, marinerke…) , te Iliji Bagariću – Bagiju koji je najzaslužniji za ovo lijepo i nezaboravno druženje “Brišničke drčajine”.

“Brišnička drčajina”  okupljena na zabavi u Gornjem Brišniku, 14. kolovoza, 2019.

www.tomislavnews.com/ Foto: Tina Sabljić i Magda Marinčić