HrvatskaTG ČestitkeTG Sport

FOTO: USPUTNI susret i kratki razgovor s uspješnom sportskom obitelji Tabak iz Splita, a rođenjem (porijeklom) iz Tomislavgrada

Ovoga ljeta sasvim slučajno susreli smo davnu poznanicu, a nekada vrlo uspješnu i poznatu duvanjsku košarkašicu Mirjanu Kovčo Tabak. Stariji se sigurno sjećaju Mirjane, njezinih koševa i sjajne igre u Košarkaškom klubu “Županjac” Tomislavgrad, odakle odlazi u veće klubove, pa u Hrvatsku, a  “Mirjana je jedan je od najvećih dragulja hrvatske ženske košarke, tri puta proglašavana je najboljom hrvatskom košarkašicom”, pisali su hrvatski mediji o Mirjeni. Njezin suprug Dragan svojedobno je igrao u Stobreču, a jedno vrijeme i u  Hajduku.
“Mi smo sada izvan terena, ali smo aktivni u praćenju naše troje djece koja se bave sportom. Marija je odbojkašica, Iva košarkašica, a najmlađi Ante pokazuje darovitost za nogomet”, govori nam majka ovo troje djece Mirjana Kovčo Tabak.

Marija je odbojkašica i igra u Americi

Iva je košarkašica ŽKK “Split” i igra u Hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji (ž) U-14

Obitelj Tabak vrlo rado i kada god im vrijeme dopusti dolaze u Tomislavgrad, u grad i u Eminovo Selo.
“Imam imam 18 godina i do sada sam igrala u OK Splitu i kako sam završila srednju školu, na poziv sam otputovala u Ameriku i upisala fakultet na Salt Lake Community College, gdje igram i za odbojkašku ekipu. Iako sam rođena u Gospiću, živjela i obitelj mi živi u Splitu, ja odnedavno i u Americi, osjećam puno veću povezanost s Tomislavgradom i  s prijateljima i osobama iz Tomislavgrada,  najjače osjećanje veže me za duvanjski kraj i uvijek sam jedva čekala slobodan dan kako bih mogla “pobjeći” ovdje u Tomislavgrad, gdje se najbolje osjećam, najbolje odmorim, napunim pozitivnom energijom”, govori nam Marija.
Iva Tabak (14) igra u Ženskom košarkaškom klubu ” Split”, ali i Hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji, pa je ona po košarkaškom talentu na majku Mirjana, dok devetogodišnji Ante već podobro šuta loptu, vješto barata njome i čini se kako će krenuti očevim nogometnim stopama.

Marija s prijateljicama Miom i Mihaelom ispod table s imenom  najdražeg sela

Obitelji Tabak zahvaljujemo na usputnom susretu i kratkom razgovoru, a nadamo se prigodi i duljem razgovoru, do tada obitelji Tabak želimo zdravlje, a Mariji, Ivi i Anti i uspjeh u igri, Mirjani i Draganu da ih prate i daju im podršku, što oni svesrdno i čine.

www.tomislavnews.com/Lj.Đkić/ Foto uz naslov : Marija Tabak, fotografije iz obiteljskog albuma